Konkurencija naterala Nike da promeni direktora marketinga

Foto: Pixabay

Kompanija Nike saopštila je da je imenovala bivšu izvršnu direktorku kompanije Nikol Habard Grem za sledećeg direktora marketinga, nasledivši Dirk-Jana „DJ“ van Hamerena, koji će se povući.

Imenovanje je deo šire promene koja treba da ubrza inovacije u ovom gigantu, koji je nedavno počeo da se suočava sa jačom konkurencijom u proizvodnji patika u kategorijama trčanja i životnog stila.

Grejem je prethodno 18 godina radila za ovog giganta sportske odeće sa sedištem u Portlandu. Njen povratak na čelo Nike-ovog globalnog marketing tima brenda, nadgledajući sve aspekte marketinške prakse, stupiće na snagu 2. januara 2024, navodi kompanija u saopštenju, koje prenosi WSJ.

Van Hameren, bivši olimpijski biciklista, povući će se sledećeg leta posle 31 godine rada u kompaniji, saopštio je Nike.

Konkurencija i promene

Nike se suočava sa energičnom konkurencijom poput kompanija Hoka, On, Adidas i New Balance.

I iako je Nike i dalje najveći svetski prodavac atletske obuće i odeće, neki potrošači i industrijski analitičari kažu da je njegov tempo inovacija usporen.

Kao deo promena, Nike je ovih dana takođe imenovao 30-godišnjeg veterana kompanije Džona Hokea za svog prvog direktora za inovacije, kao i Mjudž Erdirik Dogan za glavnog tehnološkog direktora, koja je ranije bila predsednica Amazon Fashion-a.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde