The Body Shop treći put menja vlasnika

Foto: The Body Shop Srbija

Šest godina posle prethodne prodaje, britanski brend The Body Shop prodat je za 207 miliona funti. Novi vlasnik je globalna grupacija privatnog kapitala Aurelius.

Brazilska kozmetička grupa Natura rekla je da prodaje lanac „da bi pojednostavila i preusmerila svoje operacije“. Natura ga je pre šest godina kupila za četiri puta veći novac.

U vlasništvu Nature, The Body Shop je redizajnirao svoje prodavnice i uveo uslugu dopunjavanja, ali nije uspeo da preokrene svoje finansije.

Lady Rodik i L’Oreal

Brend, koji je prisutan u 70 zemalja (između ostalog i u Srbiji), do sada je tri puta menjao vlasnika otkako ga je prodala osnivačica Anita Rodik 2006. godine.

The Body Shop, osnovan 1976. godine, u početku se izdvajao po svom etičkom stavu. a Rodik, koja je kasnije dobila titulu ‘Lady’, vodila je kampanje protiv testiranja na životinjama i različitim socijalnim pitanjima, piše BBC.

Ključni proizvodi Body Shopa uključuju pilinge za telo, parfem od belog mošusa i gelove za tuširanje sa mirisom voća sa potpuno prirodnim sastojcima.

Ali neki lojalni kupci su odluku Rodikove da proda kompaniju L’Orealu za 652 miliona funti 2006. videli kao izdaju njenih etičkih vrednosti. L’Oreal je zatim prodao firmu brazilskom divu lepote Natura 2017. za 880 miliona funti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde