Legenda Facebook-a napušta i poslednju službenu funkciju u kompaniji

Foto: Canva/Youtube screenshot

Direktorka Meta Platforms Inc. i bivša glavna operativna direktorka Šeril Sandberg rekla je da će ove godine odstupiti iz uprave, što predstavlja njenu poslednju službenu funkciju u kompaniji.

„Sa srcem ispunjenim zahvalnošću i umom ispunjenim sećanjima, dala sam do znanja odboru Mete da se neću kandidovati za ponovni izbor ovog maja“, napisala je Sandberg u objavi na Facebook-u.

„Ubuduće ću raditi kao savetnik kompanije i uvek ću biti tu da pomognem Meta timovima.“

Sandberg, 54, pridružila se Facebook-u 2008. kao broj 2 iza suosnivača Marka Zakerberga kako bi nadgledala oglašavanje, partnerstva, poslovni razvoj i operacije novonastale kompanije. Pre toga radila je u Google-u, kompaniji McKinsey & Co. i američkom Ministarstvu finansija.

Ona je 2022. napustila posao operativnog direktora, koja je tada bila preimenovana u Meta. Umesto nje na to mesto došao je Havijer Olivan.

Sandberg je bila ključni lik za pretvaranje Facebook-a u mašinu za stvaranje novca i jednu od najvećih svetskih kompanija. U 2022. Meta je donela gotovo 117 milijardi dolara prihoda, većinom od ciljanog oglašavanja.

Bonitet.com je napisao njen portret.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde