LinkedIn bi mogao biti upravo ono što treba digitalnom svetu

Talas otkaza, posebno u tehnološkom i medijskom sektoru, doneo je dodatnu pažnju poslovnoj mreži LinkedIn.

Kako piše CNN, a prenosi Seebiz, neki korisnici LinkedIn mreže pogođeni nedavnim otpuštanjima formirali su grupe na ovoj mreži sa ciljem pružanja pomoći, koordinacije oko potpisivanja izlazne dokumentacije i pomaganja sa vezama za nove poslove.

Iznenađujuće živahna društvena platforma

Ako je prva godina pandemije bila obeležena sveopštim otpuštanjima u slabije plaćenim maloprodajnim i uslužnim poslovima, poslednjih nekoliko meseci u pitanju su poslovi u tehnološkoj i medijskoj industriji koje slučajno čine ključni deo baze korisnika LinkedIn-a. Tako je ova profesionalna mreža postala vitalna slamka spasa za nedavno otpuštene radnike i iznenađujuće živahna društvena platforma.

Procenjuje se da je mobilna aplikacija LinkedIn 2022. preuzeta 58,4 miliona puta širom sveta, što je 10 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, prema istraživačkoj firmi Sensor Tower.

Broj objava na LinkedInu u kojima se spominje „otvoren za posao“ porastao je za 22 odsto tokom novembra u poređenju sa istim razdobljem prethodne godine, prema podacima koje je dostavila ova firma.

LinkedIn kaže da je takođe zabeležio stalni porast stope korisnika koji su dodali veze prošle godine u poređenju sa godinom pre, što je znak da su korisnici bili aktivniji na platformi.

LinkedIn ostao LinkedIn

Platforma je zato ostvarila rast prihoda od 17 odsto u odnosu na prethodnu godinu u tri meseca zaključno sa septembrom, prema najnovijem izveštaju o zaradi matične firme Microsoft.

Izvršni direktor Microsoft-a Satija Nadela rekao je analitičarima u oktobru da LinkedIn beleži „rekordan angažman“ među svojih 875 miliona članova, s ubrzanjem rasta posebno na međunarodnim tržištima.

Iako ostale mreže prolaze kroz nestabilne godine i kritike korisnika, LinkedIn ostaje, kao i uvek, LinkedIn, ocenjuje CNN.  “U ovom trenutku, uz strahove od preteće recesije i brige oko karijere, LinkedIn bi mogao biti upravo ono što treba digitalnom svetu”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde