„LVMH neće žrtvovati rast kako bi zadovoljio ekološke ciljeve“

Foto: Youtube screenshot

Vlasnik Louis Vuittona, konglomerat LVMH, neće žrtvovati rast kako bi zadovoljio ekološke ciljeve, rekao je najstariji sin milijardera Bernarda Arnoa, Antoan.

Antoan Arno, koji je na čelu ekoloških inicijativa LVMH-a, rekao je da će gigant specijalizovan za proizvodnju luksuzne robe dati prioritet širenju u odnosu na klimatske ciljeve.

Između 2019. i 2022. godine, LVMH je smanjio emisije tako što je smanjio količinu energije koju koristi u svojim prodavnicama.

Međutim, emisije iz lanca snabdevanja, koje sada čine većinu LVMH-ovog ugljeničnog otiska – poznate kao emisije ‘Scope 3’ – porasle su za 16 posto. U isto vreme, tokom tri godine, prodaja je porasla za 48 procenata.  

“Šampioni rasta, a ne pada”

LVMH je nedavno predstavio planove da pomogne svojim dobavljačima da smanje emisiju štetnih gasova, iako je Arno rekao da su šefovi najveće svetske luksuzne grupe „šampioni kontinuiranog rasta, a ne pada“.

U intervjuu za Financial Times, branio je kako LVMH postavlja svoje ekološke ciljeve:

„Uvek smo radili stvari malo drugačije. To nam ne smeta jer mi stojimo iza odluka koje donosimo i iznad svega, verujemo u podatke, nauku i stvarnost stvari, a ne u neku vrstu zagonetki koje bismo mogli da napravimo da očistimo svoju savest.”

„Ne sviđa se svima, ali tako je. I tako ćemo nastaviti da postavljamo ciljeve poput onih koje ste videli,“ rekao je Antoan Arno.

Ipak…

Arnault je odbio sugestije da bi smanjenje emisije moglo značiti podsticanje kupaca da kupuju manje.

„Postati svojevrsni primer manje potrošnje, to uopšte nije naš cilj, a mislim da to ni naši kupci ne žele”, rekao je.

Uprkos tome, Arno je nagovestio da bi LVMH mogao da prekine veze sa dobavljačima ako ne uspeju da postignu klimatske ciljeve.

Najstariji sin najbogatijeg Evropljanina, do nedavno je bio CEO kompanije Berluti, a radi i kao šef komunikacija i imidža za celu grupaciju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde