Britanski milijarder kupio manjinski udeo u Mančester Junajtedu

Foto: Pixabay

Milijarder Ser Džim Retklif  objavio je da je završio dogovor o kupovini manjinskog udela u fudbalskom klubu Mančester junajted.

Britanski milijarder potrošio je nešto više od milijardu funti da bi preuzeo 25% kluba i preuzeo kontrolu nad fudbalskim operacijama. On će obezbediti dodatnih 237 miliona funti za ulaganje u infrastrukturu na Old Trafordu.

„Kao lokalni dečak i doživotni navijač kluba, veoma sam zadovoljan što smo uspeli da dogovorimo sa odborom Mančester junajteda da preuzmemo odgovornost upravljanja fudbalskim operacijama kluba. Iako je komercijalni uspeh kluba obezbedio sredstva za osvajanje trofeja na najvišem nivou, ovaj potencijal nije u potpunosti iskorišćen u poslednje vreme,” rekao je Retklif,  vlasnik kompanije Ineos.

„Upotrebićemo globalno znanje, stručnost i talenat iz šire Ineos Sport grupe kako bismo pomogli u daljem poboljšanju kluba, a takođe ćemo obezbediti sredstva namenjena budućim investicijama u Old Traford. Ovde smo dugoročno i prepoznajemo da nas čeka mnogo izazova i napornog rada, kojima ćemo pristupiti sa strogošću, profesionalnošću i strašću. Posvećeni smo radu sa svima u klubu – odborom, osobljem, igračima i navijačima – kako bismo pomogli da klub napreduje,” rekao je on u izjavi.

Retklif, koji je ranije pokušao da kupi Čelsi, želeo je većinski udeo u Junajtedu koji drži porodica Glejzer, ali je morao da se zadovolji sa četvrtinom kluba.

Rečeno je da je ugovor finansiran bez duga i da podleže odobrenju Premijer lige. Od 300 miliona dolara ulaganja u Old Traford, 200 miliona dolara treba da se ostvari odmah završi po završetku transakcije, a ostatak do kraja 2024.

Ineos dobija i dva mesta u odboru.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde