M42, iza koga stoji Mudabala, kupio švedskog zdravstvenog operatera

Foto: Envato Elements / FoToArtist_1

Ključne tačke
  • M42, novopokrenut zdravstveni operater u vlasništvu Mubadala Investment saopštila je da je završila posao oko kupovine pružaoca usluga za negu bubrega, kompanije Diaverum.
  • Diaverum, sa sedištem u Švedskoj, nadgleda globalnu mrežu od 440 klinika za dijalizu, što je skoro utrostručeno u odnosu na 155 objekata koje je investiciona firma Bridgepoint nasledila kada je kupila posao Diaveruma 2007. za neotkriven iznos.
  • Poverenje u dobijanje obnavljanja licence 2024. bilo je ključno za dogovor, što je M42 dalo prednost u odnosu na druge ponuđače zbog postojeće baze u regionu i Mubadaline podrške.

M42, novopokrenut zdravstveni operater u vlasništvu Mubadala Investment, saopštila je da je završila posao oko kupovine pružaoca usluga za negu bubrega, kompanije Diaverum.

Posao, prema proceni Wall Street Journal-a, vredan dve milijarde dolara još jedan je pokazatelj koliko Mubadala u vlasništvu državnog fonda Abu Dabija, veruje u zdravstvenu zaštitu kao biznis šansu.

Sporazum bi pomogao u jačanju postojećih operacija M42 na Bliskom istoku, a istovremeno bi ubrzao njegovu navedenu ambiciju da proširi svoje zdravstvene usluge na globalnom nivou.

Njeni postojeći fondovi uključuju Amana Healthcare, U.A.E. pružalac rehabilitacionih i drugih usluga, i Imperial College London Diabetes Centre, partnerstvo koje je uspostavljeno sa univerzitetom u Ujedinjenom Kraljevstvu za lečenje rastuće potražnje za lečenjem dijabetesa u Emiratima.

M42 je saopštio da očekuje da će zaključiti posao kasnije ove godine.

M42 imao prednost

Diaverum, sa sedištem u Švedskoj, nadgleda globalnu mrežu od 440 klinika za dijalizu, što je skoro utrostručeno u odnosu na 155 objekata koje je investiciona firma Bridgepoint nasledila kada je kupila posao Diaveruma 2007. za neotkriven iznos. Diaverum se takođe geografski proširio tokom tog perioda, poslujući u 23 zemlje, u odnosu na 15.

Operacije Diaveruma uključuju 40 dijaliznih ustanova u Saudijskoj Arabiji u kojima Diaverum posluje pod petogodišnjim ugovorom sa saudijskim ministarstvom zdravlja, navodi se na web stranici kompanije. Poverenje u dobijanje obnavljanja licence 2024. bilo je ključno za dogovor, što je M42 dalo prednost u odnosu na druge ponuđače zbog postojeće baze u regionu i Mubadaline podrške.

Mubadala je investiciona firma vlade Abu Dabija. Ona nadgleda imovinu od 284 milijarde dolara i ulaže u niz industrija uključujući poslovne usluge, energetiku, finansije, zdravstvo i proizvodnju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde