Mađarski MOL preuzima 120 benzinskih pumpi OMV-a u Sloveniji

MađarskI koncern MOL grupa postigla je dogovor za kupovinu 120 benzinskih pumpi kojima upravlja austrijski OMV u Sloveniji, a akviziciju treba da odobre nadležni državni regulatori. 

Vrednost kupoprodajnog ugovora iznosi 301 milion evra za kupovinu udela od 92,25 odsto u kompaniji OMV Slovenija, saopšteno je iz kompanije MOL, a prenosi slovenačka agencija STA.

U okviru OMV Slovenija d.o.o. posluju tri brenda: OMV (108), Euro Truck (4) i Avanti/Diskont (8), a kako je saopšteno MOL Grupa i INA postaće 100 odsto vlasnici i veleprodaje kupljene kompanije.

Sa 48 servisnih stanica MOL i pet servisnih stanica u Sloveniji pod brendom INA, MOL Grupa je trenutno treći igrač na tržištu maloprodaje.

Inače, ovaj Mađarski koncern ima 1.941 servisnu stanicu u 9 zemalja pod različitim brendovima, čime je zapravo tržišni lider u Mađarskoj, Hrvatskoj, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini, kao i drugi najveći učesnik na tržištu u Češkoj i treći po veličini u Sloveniji, Rumuniji i Crnoj Gori.

MOL Grupa u Srbiji nedavno je predstavila svoje planove razvoja u našoj zemlji, koji su, kako navode, u skladu sa ciljevima postavljenim u okviru Strategije 2030+ MOL Grupe “Shape Tommorow”, poput razvijanja non-fuel strategije, kao i dalje proširenje maloprodajne mreže benzinskih stanica u Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde