Moćna Tejlor Svift, devojka iz komšiluka koja dobro zna šta radi

Tejlor Svift, velika američka zvezda, plavooka pevačica sa slatkim licem devojke ’iz komšiluka’, jedna je od uticajnijih i bogatijih pojava šoubiznisa.

Bije je glas da je natprosečno inteligentna, a zatim i vredna i ambiciozna i malo ko iz branše može da joj parira. Dokaz su poslovni potezi koje povlači poslednjih godina i koji ukazuju da je u pitanju pripadnica sveta zabave koja vrlo dobro zna da vodi svoje poslove. Već nekoliko godina intrigira medije, pa i konkurenciju.

Još sa 17 godina na velika vrata popularnosti i miliona ušla je prvim albumom koji je prodat u 2 miliona primeraka. Objavljivala je albume na 2 godine, organizovala turneje i polako se pela na lestvici popularnosti i zarade. Oborila je i rekorde što se tuče koncerata i 2018. potukla Stonse i njihovu istorijsku A Bigger Bang Tour. Održala je samo 38 koncerata i zaradila 345 miliona.

Šta drugi kažu?

Tejlor Svift je kantautorka, zaljubljena u kantri, ali je uspela da napravi odličan kompromis omiljenog kantrija i popularnih nota. Medijski se vrlo taktično pojavljivala uvek sa imidžom skromne, vredne i dobre ’devojke iz kraja’.

Ako biste malo obratili pažnju na komentare njenih pratilaca, uglavnom su to izjave divljenja upućene skromnosti, umiljatosti i darovitosti. „Uvek ljubazna, uvek nasmejana, uvek srdačna, spremna da pomogne“, pročitaćete.

Nisu retki ni ovakvi komentari: „Kada pratite uspeh Tejlor Svift, pomislite kako to i nije teško i da biste i vi tako mogli.

Uticaj i dobrobit za sve

Tako je 2019. njeno lice osvanulo na naslovoj strani Time Magazina. Mlada amerikanka, pri tom pevačica ’lakih nota’ osvaja Time sa 29 godina. ’100 najuticajnihih ljudi’ stajalo je uz prateću fotografiju plavuše sa tinejdž frizurom, u plavom džemperku i sa prstenom na kažiprstu u obliku srca. Za fanove, stilski savršena, za Time neočekivano.

Te 2014, Tejlor Svift je odlučila da svoju muziku povuče sa Spotify platforme nezadovoljna uslovima, tačnije procentima koji pripadaju autorima pesama. Ovde se pokazalo koliko uticaj ima, pa i da je Time bio u pravu, jer su je mnogi sledili i Spotify je bio prinuđen da promeni uslove saradnje sa autorima i poveća procente. Takođe je 2015. iste pregovore pokrenula sa Apple Music platformom, uspešno dabome, a pri tom je potpisala sa Universal izdavačkom kućom ugovor vredan 200 miliona dolara. Tako je imperija Tejlor Svift zapravo počela da raste bez šanse da se zaustavi.

Tejlor Svift pikanterije

Otac Tejlor Svift bavi se finansijskim konsaltingom. Mediji pišu, uspešno. Moguće je da je ćerka nasledila dar od oca i veštinu dobrog vladanja ličnim finansijama.

Ne može se mnogo toga pročitati o dodatnim poslovima koje vodi popularna pevačica, ali postoje podaci da je ozbiljan konkurent u trgovini nekretninama i da ima dva aviona u vlasništvu. Sa nekoliko brendova potpisala je sponzorske ugovore od kojih se zna da je Coca Cola izdvojila 26 miliona.

Evo još malo pikanterija iz karijere pevačice koja ove godine puni 32 i po zvaničnim podacima zaradila je 400 miliona dolara:

  • Bez sumnje je bila najuticajnija osoba na Twitter-u tokom 2018. i to je uspela sa samo 13 tvitova.
  • Zovu je i ’kraljica vinila’.
  • Fanovi Tejlor Svift zovu se ’Swifties’
  • Poznato je da svojim pratiocima plaća školarine i troškove lečenja
  • Pokrenula je fondove za pomoć ugroženima od vremenskih nepogoda
  • Šta god da vas snađe u životu, budite dobri prema ljudima. Biti dobar je najbolje nasleđe koje možete da ostavite iza sebe“ omiljen je citat Tejlor Svift.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde