Više

  Nagradili direktora samo da bi ostao na čelu komanije

  Još članaka iz ove rubrike

  JPMorgan bogato je nagradio glavnog izvršnog direktora Džejmija Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a.

  Dimonu je dodeljeno 1,5 milina prava na povećanje vrednosti deonica (oblik ugovora o opcijama koje može ostvariti za pet godina ako cena deonica poraste). Deonice JPMorgan-a u utorak su bile na 149,71 dolara, nakon što su ove godine porasle za 18%, usled ponovnog otvaranja privrede.

  Ova posebna nagrada odražava želju odbora da gospodin Dimon nastavi da vodi kompaniju sledećih značajan broj godina“, rekla je banka u regulatornoj prijavi.

  Te bi opcije Dimonu mogle doneti dobit od približno 49 miliona dolara nakon 10-godišnjeg rasporeda odobravanja, piše Financial Times.

  “Prilikom donošenja posebne nagrade, odbor je uzeo u obzir važnost kontinuiranog dugoročnog upravljanja pod gospodinom Dimonom, kontinuiteta vođenja i planiranja nasledstva u upravljanju usred visoko konkurentnog okruženja za talente izvršnog vodstva”, saopštila je banka.

  Dimon je na čelu JPMorgana od 2005. godine i jedan je od najdugovečnijih aktivnih izvršnih direktora. On je između ostalog i milijarder jer prema Forbes-unjegovo bogatstvo iznosi 1,8 milijardi dolara. Karijeru je počeo u kompaniji American Express 1982. godine , a kasnije je pomogao da Citigroup postane ono što je danas.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo