Najbogatiji čovek na svetu imenovao svoju ćerku na čelo Dior-a

Najbogatiji čovek na svetu, Bernard Arno, imenovao je svoju ćerku Delfine na čelo modne kuće Dior.

Promocija Delfine Arno (47) je deo rekonstrukcije u LVMH-u, najvrednijoj evropskoj kompaniji, sa portfeljom vrhunskih brendova poput Fendi i Louis Vuitton, koja je procenjena na preko 300 milijardi dolara.

Odlazeći direktor Dior-a, Pjetro Bekari, zameniće dugogodišnjeg izvršnog direktora Louis Vuitton-a Majkla Burka.

Smirena Delfine

Delfine dolazi sa mesta potpredsednice kompanije Louis Vuitton, a kako je LVMH saopštio pod njenom vođstvom kompanija je postavila nove prodajne rekorde.

Pohađala je poslovnu školu EDHEC u Lilu i Londonsku školu ekonomije.

Karijeru je započela u McKinsey-iju u Parizu, a iskustvo u modnoj industriji stekla je radeći u kompaniji dizajnera Džona Galijana 2000. godine, pomažući u razvoju brenda. Između 2001. i 2013. radi u Christian Dior-u u odeljenju za obuću i napredovala je do zamenika generalnog direktora. Članica je još nekoliko odbora kompanija koji su u sastavu LVHM.

Njen stil upravljanja je smiren i ima tendenciju da posećuje prodavnice kada su u njima najveće gužve.

Naslednici

Svih petoro dece Bernara Arnoa imaju rukovodeće pozicije u brendovima u grupi. Najstariji sin Antoan je na čelo porodične holding kompanije. Aleksandar je zadužen za proizvode i komunikaciju u kompaniji Tiffany, dok je Frederik izvršni direktor drugog brenda grupe, Tag Heuer. Najmlađi Žan rukovodi marketingom i razvojem proizvoda u odeljenju satova Louis Vuitton-a.

O svima njima možete pročitati u posebnom tekstu.

Slični planovi sukcesije desili su se i u drugim velikim modnim kompanijama poslednjih godina.

Modni gigant Inditex, koji poseduje brendove uključujući Zaru i Massimo Dutti, imenovao je kćerku osnivača za svoju novu predsednicu 2021. Marta Ortega je tada imala 37 godina.

Šef modne kuće Prada, Patricio Berteli, nedavno je rekao da očekuje da će u roku od dve godine predati uzde kompanije svom sinu Lorencu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde