Najplaćeniji američki bankar u 2020. imao godišnju platu od 33 miliona dolara

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Izvršni direktor Morgan Stanleyja Džejms Gorman postao je najbolje plaćeni američki bankar, tako što mu je godišnja plata narasla 22 odsto i to za šest miliona dolara.

Za obavljen posao na Wall Streetu u 2020. godini plaćen je čak 33 miliona dolara, a u 2019. godini primio je 27 miliona dolara. Kako navodi Reuters, u toj je godini njegova plata bila pala za sedam odsto, prenosi Seebiz.

Zapravo, struktura Gormanovih primanja izgleda ovako: osnovna plata je 1,5 miliona dolara, bonus u novcu 7,8 miliona dolara te nagrade u deonicama od gotovo 24 miliona dolara. Dve trećine nagrade u deonicama vezano je uz rezultate, a oni su bili dobri pa je bio nagrađen. 

Pod njegovim vodstvom prošla godina za Morgan Stanley bila je rekordna po ostvarenom finansijskom rezultatu, s neto dobiti od 11 milijardi dolara (rast 22 odsto) i s povratom na deonicu od 15,2 odsto. Godišnji prihod je bio 48,2 milijarde dolara i rastao je 16 odsto, što im je doneo skok berzi te talas spajanja i izlistavanja nastao nakon prvobitnog šoka tržišta zbog pandemije koronavirusa. Tako im je zadnji kvartal bio upravo senzacionalan, s 51-odstotnim rastom dobiti.

1 KOMENTAR

Komentari su zatvoreni.

Preporučujemo