Najvelikodušniji Britanac sebi isplatio više od milion funti za svaki radni dan

Foto: Youtube

Britanski milijarder, menadžer hedž fonda, Ser Kris Hon, isplatio je sebi 276 miliona funti ove godine – više od milion funti za svaki radni dan.

Međutim, isplata iz njegovog Children’s Investment (TCI) hedž fonda je polovina od 574 miliona funti koje je Hon prikupio godinu dana ranije. Isplata dividende je smanjena jer odražava pad dobiti pre oporezivanja u TCI Fund Management-u od 48% na 371 milion dolara u godini do februara 2023. godine, ali je i dalje 8.000 puta veća od prosečne plate u Velikoj Britaniji.

Po Bloomberg-ovom indeksu Honovo bogatstvo iznosi 6,2 milijarde dolara, a bio bi daleko bogatiji da nije dao toliko novca u dobrotvorne svrhe. Ranije ove godine lista bogataša Sunday Times-a proglasila ga je za „najvelikodušnijeg čoveka u Velikoj Britaniji“, koja je izvestila da je njegova dobrotvorna organizacija Dečjeg investicionog fonda (CIFF) dala 755 miliona funti 2021.

Hon (57) je sin jamajčanskog automehaničara koji je emigrirao u Britaniju 60-ih godina. On je jedan od izdašnijih filantropa u Velikoj Britaniji, a zbog toga je 2014.godine dobio je titulu „Ser“.

Njegova životna misija je da novac ‘prosledi dalje’.

„Moj život se zapravo svodi na dobrotvorne svrhe. Vrlo rano sam naučio da ne možete poneti novac sa sobom. To ti ne donosi sreću“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde