Nova regionalna direktorka Direct Media United Solutions

Foto: Direct Media United Solutions

Kompanija Direct Media United Solutions objavila je na svojoj web stranici da je na mesto regionalnog direktora postavljena Marijana Agić-Molnar.

Kako piše u saopštenju, od početka svoje karijere, više od 25 godina, Marijana je aktivna u industriji marketinga podataka.

Ona je marketing i data strateg, ekspert za kreiranje novih poslovnih rešenja koristeći raspoložive podatke, odnosno Data Science.

Karijeru je započela kao istraživač tržišta u tada vodećoj kompaniji za marketing istraživanja Mark-Plan, a nastavila u kompaniji Coca-Cola kao strateški menadžer za pretragu, istraživanje i trendove.

Osnovala je svoj prvi startap (Focus MR) 2000. godine, koji se bavio marketing istraživanjima.

Dve godine kasnije Focus MR preuzima jedna od vodećih svetskih kompanija za istraživanje tržišta – GfK, a Marijana postaje generalni direktor za zemlje Adria regije i nakon toga i član board-a direktora za upravljanje Custom istraživanjima u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Od 2019. je u svom drugom startapu (DATA DO) na poziciji CEO-a i data stratega, kompanije koja razvija interesantan model – kombinuje nauku o podacima sa razumevanjem tržišta i potrošača kako bi pomogao kompanijama da otkriju nove mogućnosti i povećaju prihode.

Master je ekonomije i član upravnog odbora IAA, jedan od osnivača AcademIAA – modula za marketing istraživanja i analitiku.

“Raduje me što ću biti na čelu tima Direct Medije, mreže profesionalaca koje izuzetno poštujem i neke od njih duži niz godina poznajem. Zajedno, mi ćemo učvrstiti vodeću poziciju na advertising tržištu Srbije, čuvati i negovati ono što ovu kompaniju čini tako uspešnom. Takođe, razvijaćemo nove biznis modele i pronalaziti nove prilike za korišćenje podataka i monetizaciju istih. Cilj je da, koristeći podatke, transformišemo način na koji pružamo usluge i pomognemo partnerima da budu bolji u svojim poslovima”, izjavila je Marijana Agić-Molnar.

Direct Media je vodeći agencijski sistem u jugoistočnoj Evropi, mreža profesionalaca u više zemalja: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde