Nestle kupuje većinski udeo u brazilskom proizvođaču premijum čokolade

Foto: Nestle

Kompanija Nestle saopštila je da kupuje većinski udeo u brazilskom proizvođaču premijum čokolade Grupo CRM.

Grupo CRM upravlja sa više od 1.000 ‘čokoladnih butika’ u Brazilu pod brendovima Kopenhagen i Brasil Cacau i ima sve veće prisustvo na mrežama, saopštio je Nestle.

Švajcarska kompanija odbila je za Reuters da da finansijske detalje za posao, za koji se očekuje da će biti zatvoren 2024.

Sajt Brazil Journal je u sredu objavio da će Nestle platiti oko 3 milijarde reala (602,78 miliona dolara) za kompaniju, dok je lokalni list Valor Economico objavio cifru od 4,5 milijardi reala (904,18 miliona dolara).

Nestle je saopštio da će Renata Moraes Viši nastaviti da vodi operacije Grupo CRM kao izvršni direktor i da će ostati manjinski akcionar.

Posao koji ima smisla

Ova akvizicija je deo strategije Nestle-a – proizvođača brendova kao što su Kit Kat, Aero i Smarties – da proširi svoje prisustvo u segmentu super-premijum čokolade gde ima ograničenu ponudu koja uključuje italijanski brend Baci.

Jon Cok, analitičar u Kepler Cheuvreux-u, rekao je da je dogovor na prvi pogled izgleda neuobičajeno s obzirom na to da je Nestle fokusiran na svoje poslove sa kafom, kućnim ljubimcima i ishranom, ali je imasmisla.

„Nestle ima posao sa čokoladom u Brazilu tako da može da integriše proizvodnju, što dovodi do sinergije, dok je kategorija vrhunske čokolade, kao što je Lindt pokazao, veoma, veoma, pristojan posao ako to shvatite kako treba“, rekao je on za Reuters.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde