Netflix uvodi novo pravilo: Nema više uvida u plate kolega

Netflix je odlučio da ograniči mogućnost jednom delu zaposlenih da vidi informacije o platama drugih zaposlenih, piše Wall Street Journal.

Reklo bi se ništa neobično, ali jeste za ovog striming giganta koji već dugo nudi redak stepen transparentnosti svojoj radnoj snazi.

Godinama su rukovodioci u Netflix-u, u koje spadaju direktori i oni koji imaju potpredsedničke funkcije u kompaniji, mogli da vide plate svojih kolega. Ali krajem prošle godine, kompanija je prestala da im to dozvoljava.

Netflix plate i transparentnost

Osnivač Netflix-a Rid Hejstings dugo se zalagao za transparentnost kao ključnu kulturu kompanije.

„Za naše zaposlene, transparentnost je postala najveći simbol naše vere u njih“, napisao je Hejstings u „No Rules Rules“, svojoj knjizi iz 2020. o korporativnoj kulturi i praksama kompanije. Kompanija je imala za cilj da poveća iskrenost i omogući zaposlenima da donose dobre odluke bez teškog uplitanja menadžera, napisao je, nešto što je zahtevalo „povećanje organizacione transparentnosti i eliminisanje tajni kompanije“.

Promena transparentnosti plata delimično je napravljena zato što se broj direktora naprasno uvećao poslednjih godina kako je kompanija nastavila da raste, kažu izvori lista.  Neki rukovodioci smatraju da bi trebalo da budu plaćeni više na osnovu njihove titule jer kolege na sličnim nivoima dobijaju veće naknade, čak i ako su njihove uloge bile različite, navode.

Netflix nije komentarisao ove navode.

Pred Netflix-om je još problema

Čak i nakon ove promene, Netflix ostaje kompanija koja pruža zaposlenima širi pristup korporativnim informacijama od mnogih drugih kompanija čijim se akcijama trguje na berzi. Osoblje i dalje, na primer, ima pristup strateškim dokumentima, ali kako je kako je od startapa izrasla u globalni striming servis, Netflix polako preispituje neke od svojih politika.

Netflix radi na obuzdavanju potrošnje nakon što je pretrpeo gubitak pretplatnika u dva uzastopna kvartala po prvi put u svojoj istoriji tokom prve polovine prošle godine. Otpustio je više od 400 radnika 2022. godine i tražio je više mogućnosti za smanjenje troškova.

U neke od velikih odluka kompanije prošle godine spada i pokretanje oglašavanja, ali i ograničenje deljenja lozinki za servis.

U međuvremenu, kompanija je početkom prošle godine napravila platne grupe kako bi stvorila konzistentnije strukture plata za slične vrste poslova, ali se kao i druge kompanije još bori sa novim pravilima o transparentnosti plata na lokacijama kao što su Kalifornija i Njujork koji zahtevaju od poslodavaca da objave njihove potencijalne raspone za poslove koje oglašavaju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde