Samo se jedan Hari ‘prodavao’ brže od princa Harija

Autobiografija princa Harija “Spare” postala je najbrže prodavana publicistična knjiga u Velikoj Britaniji ikada.

Kako navode izdavači, za jedan dan prodato je 400.000 primeraka koji uključuju tvrdi povez, e-knjigu i audio knjigu.

Kontroverzni memoari britanskog princa dospeli su na naslovne strane u nedeljama koje su prethodile njegovom objavljivanju, a konačno su se pojavile na policama u utorak.

Prodavniji samo drugi Hari

Lari Finlej, generalni direktor izdavača Transworld Penguin Random House, rekao je da prodaja prevazilazi očekivanja.

„Koliko znamo, jedine knjige koje su prodavane više u prvom danu su one sa drugim Harijem [Poterom] u glavnoj ulozi.“

Među najkontroverznijim informacijama iz knjige, mediji navode fizičke sukobe Harija sa princom Vilijamom, ali i optužbe u vezi svog oca kralja Čarlsa, za koga kaže da svoje interese uvek stavlja na prvo mesto.

U svom najnovijem TV intervjuu za promociju knjige, princ Hari je optužio Kamilu, kraljicu suprugu, za njegovo „žrtvovanje na njenom ličnom PR oltaru“.

“Mislim da bi moja majka bila tužna”

Guardian podseća i na njegovo gostovanje u emisiji ‘Good Morning America’ gde je na pitanje da li bi par (on i Megan Markl) mogao da se vrati u kraljevsko okrilje, rekao da ne misli da će „to ikada biti moguće“.

„Čak i ako postoji dogovor, ili aranžman između mene i moje porodice, postoji treća strana koja će učiniti sve što može da se uveri da to nije moguće. Ne sprečavajući nas da se vratimo, već čineći to neizdrživim.”

Rekao je da veruje da bi njegovoj pokojnoj majci, princezi Dajani, bilo slomljeno srce zbog razdora koji je nastao između njega i njegovog brata Vilijama. „Mislim da bi bila tužna… bila bi joj slomljeno srce.“

Knjiga se na Amazonu prodaje za 22 dolara, a stručnjaci iz industrije predviđaju da će ‘Spare’ biti jedan od najprodavanijih naslova u protekloj deceniji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde