Više
  - Reklama -

  Niko ne zna kome je vlasnik Zooma prebacio 6 mlrd dolara svojih akcija

  Još članaka iz ove rubrike

  Osnivač kompanije Zoom Erik Juan prebacio je oko 18 miliona svojih akcija vrednih više od 6 milijardi dolara, kao poklon „nespecifikovanim korisnicima“, prenose svetski mediji. To čini 40 odsto njegovog udela u kompaniji.

  Portparol platforme za video konferencije rekao je da su transferi povezani sa „tipičnom praksom planiranja imovine porodice Juan“.

  Analitičari smatraju da će ovaj potez uznimiriti investitore, sve dok se ne sazna  kome su te akcije otišle. Pogotovo kada se ima u vidu da Juan ima 51 godinu, ženu i troje dece, pa bi se raspodela njegovog bogatstva mogla smatrati užurbanom.

  Juan je Zoom osnovao 2011.godine i posle izlaska na berzu 2019.godine postao je milijarder. Prema Forbesu trenutno vredi 13,7 milijardi dolara.

  Akcije Zooma su se skoro utrostručile u proteklih 12 meseci, a kompanija ima tržišnu vrednost od oko 100 milijardi dolara. Tokom predstavljanja godišnjih rezultata Zooma prošle nedelje, rukovodioci kompanije rekli su da očekuju snažan rast koji će se nastaviti i ove godine, ali ne i tako snažan kao što je bio prošle.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo