Njujorške poslovne četvrti postale gradovi duhova

Prema podacima koje je prikupila firma Kastle Systems, samo 14 odsto od više od milion službenika u Njujorku vratilo se do sredine januara u svoje kancelarije, čime su ugrožene brojne trgovine i mala preduzeća na Menhetnu.

Jedan od takvcih primera bio je bistro Midtown koji je pre koronavirusa bio mesto gde su  finansijeri sklapali poslove na ručku i pili koktele nakon napornog dana u kancelarijama. 

Hospitality Holdings, u čijem je vlasništvu Midtown, zatvorio je šest restorana i barova na Menhetnu, od kojih dva trajno, zbog ograničenja u pandemiji koja su zaustavila kancelarijsku kulturu –žuti taksi ili kriška pice sa sirom.

Radnje prekrivene daskama, zatvoreni restorani i prazni kancelarijski prostori: covid-19 pretvorio je poznate njujorške poslovne četvrti u gradove duhova s uslužnim firmama koje pokušavaju da dođu do načina da vrate radnike u kancelarije nakon pandemije.

U istraživanju koje je proveo PricewaterhouseCoopers (PwC) ovaj mesec 79 odsto zaposlenih reklo je da je rad na daljinu bio uspešan, ali je istraživanje takođe pokazalo da kancelarije neće još otići u istoriju, jer za oko 87 odsto zaposlenih kancelarija je važno mesto za saradnju s članovima tima i izgradnju odnosa, a taj aspekt rada smatraju lakšim i korisnijim uživo nego preko Zooma.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde