Više
  - Reklama -

  Njujorške poslovne četvrti postale gradovi duhova

  Još članaka iz ove rubrike

  Prema podacima koje je prikupila firma Kastle Systems, samo 14 odsto od više od milion službenika u Njujorku vratilo se do sredine januara u svoje kancelarije, čime su ugrožene brojne trgovine i mala preduzeća na Menhetnu.

  Jedan od takvcih primera bio je bistro Midtown koji je pre koronavirusa bio mesto gde su  finansijeri sklapali poslove na ručku i pili koktele nakon napornog dana u kancelarijama. 

  Hospitality Holdings, u čijem je vlasništvu Midtown, zatvorio je šest restorana i barova na Menhetnu, od kojih dva trajno, zbog ograničenja u pandemiji koja su zaustavila kancelarijsku kulturu –žuti taksi ili kriška pice sa sirom.

  Radnje prekrivene daskama, zatvoreni restorani i prazni kancelarijski prostori: covid-19 pretvorio je poznate njujorške poslovne četvrti u gradove duhova s uslužnim firmama koje pokušavaju da dođu do načina da vrate radnike u kancelarije nakon pandemije.

  U istraživanju koje je proveo PricewaterhouseCoopers (PwC) ovaj mesec 79 odsto zaposlenih reklo je da je rad na daljinu bio uspešan, ali je istraživanje takođe pokazalo da kancelarije neće još otići u istoriju, jer za oko 87 odsto zaposlenih kancelarija je važno mesto za saradnju s članovima tima i izgradnju odnosa, a taj aspekt rada smatraju lakšim i korisnijim uživo nego preko Zooma.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo