Nova direktorka giganta otpušta 10% radne snage i uvodi nova pravila

Foto: Vodafone

Kompanija Vodafone najavila je da će ukinuti 11.000 radnih mesta u naredne tri godine u sklopu planova nove izvršne direktorke koja želi da „pojednostavi“ opslovanje telekomunikacionog giganta.

Margerita Dela Vale, koja je i finansijski direktor Vodafone-a, rekla je da performans kompanije “nije bio dovoljno dobar“.

Kompanija, koja je prošle godine imala 104.000 zaposlenih širom sveta, već je iznela planove za otpuštanje radnih mesta u nekim oblastima.

Britanski telekomunikacioni gigant imao je nekoliko teških godina, jer se bori sa većim troškovima energije i padom prodaje na velikim tržištima kao što su Nemačka, Italija i Španija, gde se bori da održi korak sa rivalima.

„Deo toga može biti vezan za pad nivoa zadovoljstva kupaca u tim regionima“, rekao je Met Brikman, analitičar investicione firme Hargreaves Lansdown za BBC.

Prioritet – klijenti

Dela Vale, koja je u januaru imenovana za novog šefa kompanije, rekla je da bi kompanija dobro radila, mora da se promeni.  

„Moji prioriteti su klijenti, jednostavnost i rast. Pojednostavićemo našu organizaciju, umanjujući složenost da bismo povratili svoju konkurentnost.“

Ona je najavila je otpuštanja nakon što je prijavila mali porast prodaje tokom cele godine na 45,7 milijardi evra i pad dobiti pre oporezivanja. Ona takođe predviđa da će zarada biti „uglavnom ravna“ za tekuću finansijsku godinu.

Bivši Vodafone-ov šef Nik Rid podneo je ostavku u decembru zbog zabrinutosti zbog učinka kompanije. Tokom njegove četiri godine na čelu, cena akcija kompanije je naglo pala.

Akcije telekomunikacionog giganta pale su u utorak za 5%.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde