Njene satove nose žene koje su samostalne i žive punim plućima

Foto: Privatna arhiva

Žizel Rufer je poslovna žena koja stoji iza robne marke švajcarskih satova Delance. Punih 29 godina kreira ekskluzivne primerke i godinama je u samom vrhu po kvalitetu i potražnji. U nekoliko intervjua je izjavila da njene satove nose žene koje su samostalne, samosvesne, smeju se i žive punim plućima. Industrija satova je prepoznala Žizel Rufer kao uspešnu i istrajnu, pa je više puta u Švajcarskoj nagrađivana kao poslovna žena godine.

Njene satove nose žene koje su samostalne i žive punim plućima

Od devojačkog sna da bude kauboj(ka) i Don(a) Kihot, gospođa Rufer je završila u svetu umetnosti i kreacija satova. Svoj poslovni život je započela u kompaniji svoje majke gde je stekla veliko iskustvo vođenja posla, da bi odustala nakon decenije i posvetila se ženskim satovima. Pre tačno 27 godina osnovala je Delance robnu marku i danas njeno ime znači prestiž i visoku cenu. Posebno je prepoznatljiva po personalizovanom dizajnu kroz koji, kako je rekla, tka snove, uspomene i život žene za koju se sat kreira.

Na zadovoljstvo beogradske publike Žizel Rufer će govoriti na Samitu žena lidera 1. juna ove godine u hotelu Hilton, a za portal Bonitet.com odgovorila je na nekoliko pitanja.

Šta biste nakon svih ovih godina poslovanja rekli svakoj ženi koja ulazi u ovaj beskrajan svet uspeha i padova?

Moja misija je da osnažim žene i tako je od rane mladosti. Bila sam dečak u duši, uvek spremna za sve avanture. Bila sam iznenađena koliko su se moje prijateljice često plašile u situacijama u kojima ja nisam videla nikakvu opasnost. Bojale su se samo izmišljenih prepreka. Još uvek to vidim među ženama. Sada je vreme da se preskoče prepreke i krene u osvajanje sveta. Svi zajedno to možemo učiniti, zbog toga se i sastajemo u Beogradu.

Kao žena preduzetnica, rano sam shvatila da je stakleni plafon vrlo nizak, a prepreke vrlo visoke. Ipak sam uzela hrabrost u svoje ruke i neprestano sebe izazivala takozvanim nepremostivim izazovima. Nekad sam uspela, nekad pravila propuste. Ali, zadovoljna sam postignutim rezultatom. Što više radite, veća je verovatnoća da ćete postići svoj cilj. Samo svakog dana pravite po jedan korak. Najvažnije je da svaka od nas otkrije svoj jedinstveni talenat, razvije ga i bude srećna i zadovoljna.

Koja je vaša velika inspiracija?

Imam mnogo izvora inspiracije i tu nema pravila. To je samo pitanje načina razmišljanja. Imam sreće da živim na veoma prijatnom mestu. Kada izađem iz svoje kuće, nalazim se u prirodi, veoma blizu šume. Kad se šetam, dišem i gledam u prirodu, trudim se da ne razmišljam o problemima. Samo pustim ideje da dođu. Često na putu do kuće imam i rešenja ili ideje za svoje sledeće akcije. Kad imam ideju, fokusiram se samo na rešenja koja mogu da dovedu do uspeha. Ignorišem probleme znajući da ću ih rešiti kako budem išla dalje. Previše je ljudi koji ne preduzimaju akciju zbog problema koje zamišljaju, a koji se nikada ne bi pojavili ili bi bili prevaziđeni.

Koja su vaša skriveni pravila kreiranja u današnjem svetu trgovine?

Praktikujem strategiju Plavi okean pre nego što je uopšte postojala. Kreirala sam jedinstveni sat za žene koji velike kompanije ne mogu da proizvedu. Koristim personalizovan marketing, stvaram bliske odnose sa svakim klijentom, a svaki klijent je za mene poseban. Radim ono što radim sa svrhom, simboličkim značenjem, sa ljubavlju i kreativnošću. Radim to srcem koliko i glavom.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde