Novi direktor Aerodroma Crne Gore biće Makedonac

Za novog izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore izabran je Goran Jandreoski, kandidat iz Makedonije, sa, kako je saopšteno iz kompanije, bogatim radnim iskustvom u vazduhoplovstvu.

“Komisija, koju su činili članovi Odbora direktora Aerodroma i predstavnik Ministarstva kapitalnih investicija, izabrali su Jandreoskog nakon završenog konkursa i intervjua, a na osnovu njegove bogate profesionalne biografije”, navodi se u saopštenju kompanije.

Jandreoski je bio direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Makedoniji, kao i na visokim rukovodećim pozicijama na aerodromu u Skoplju.

“Diplomirani je inžinjer elektrotehnike, ima diplomu iz menadžmenta civilnog vazduhoplovstva iz Singapura, kao i diplomu iz vazduhoplovstva MBA Aviation graduate na Univerzitetu Dunav Krems”, kazali su iz Aerodroma.

Jandreoski je tokom intervjua kao prioritete svog angažmana naveo sertifikaciju aerodroma, optimizaciju troškova preduzeća i tehničko unapređenje obe vazdušne luke.

Aerodromi Crne Gore su raspisali krajem maja javni konkurs za izbor izvršnog direktora, a kako je tada navedeno pravo prijavljivanja imali su i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde