Održan Jahorina ekonomski forum

Foto: Jahorina biznis forum

Na Jahorini je juče svečano otvoren ekonomski forum “Regionalne integracije i BiH – Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan”. Uvodnu reč su pored predsjednika organizacionog odbora JEF-a Gorana Račića imali predsedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na forumu je razgovarano o aktuelnim temama regionalnih integracija, kreativnim industrijama, energetskoj tranziciji, tržištu rada, pametnim gradovima, održivoj poljoprivredi, digitalizaciji u okviru novih zakonskih rešenja u oblasti osiguranja, IT sektoru, ženama liderkama, inflaciji, zelenoj tranziciji, tržištu nekretnina, sportu kao najjačem brendu regiona i regionalnim investitorima.

Jahorina ekonomski forum već šestu godinu zaredom predstavlja jednu od najuglednijih regionalnih manifestacija na kojoj se, kroz diskusiju predstavnika državnih institucija, kompanija i stručnjaka, dolazi do relevantnih zaključaka kako poboljšati javne politike, ekonomiju i kvalitet života građana Bosne i Hercegovine, kao i regiona.

Manifestacija je trajala od 26. do 28. aprila 2023. godine na Jahorini, a već tradicionalno na ovom događaju okupili su se šefovi država, ugledni naučnici, ministri, privrednici, mediji i kulturni radnici. Konferenciju organizuje Udruženje Ekonomski forum.

Ove godine, vodeća tema Foruma su Regionalne integracije i Bosna i Hercegovina, a u okviru Foruma, održan je i panel „Jedan region – jedno tržište“. Na forumu je prisustvovalo oko 700 učesnika, iz 15 zemalja sa preko 100 govornika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde