Porodična firma otkupljena od konzorcijuma investitora za 30 mlrd dolara

Medline Industries, porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom različite medicinske opreme poput maski, sredstava za dezinfekciju i sličnog, napravila je najveći otkupni ugovor u SAD još od finansijske krize 2008.godine. 

Ovu kompaniju sa sedištem u Ilinoisu otkupio je konzorcijom investicionih fondova za 30 milijardi dolara. U konzorcijumu su neka od najvećih imena poput fondova Blackstone Group, Carlyle Group i Hellman & Friedman.

Prema proceni Forbesa, ovo će biti ogroman prihod za porodicu Mils, koja zadržava nešto više od 25% vlasništva u Medline-u, nastavlja da vodi kompaniju i ostaje njen najveći pojedinačni akcionar.

Prošla godina bila je vrlo uspešna za ovu kompaniju, kada su krenuli u proizvodnju medicinskog materijala i pre nego što je država reagovala u vezi koronavirusa, što je bilo od ključnog značaja za medicinski sistem SAD. 

Prihodi kompanije su dostigli 17,5 milijardi dolara, a prodaja je porasla za 25%. Bez obzira na proces vakcinacije, poslovni izgledi kompanije Medline i dalje obećavaju. Sa podrškom investitora, porodica Mils sada želi da proširi svoje poslovanje do sada usredsređeno na SAD i  globalno. To će im biti lakše jer konzorcijum koji ih je otkupio ima globalni lanac snabdevanja medicinskim proizvodima. Na primer, Blackstone poseduje oko milijardu kvadratnih metara logističkog prostora širom sveta i ima neposredan uvid u složenost premeštanja zaliha i opreme širom sveta. Carlyle Group i Hellman & Friedman su među najaktivnijim investitorima u zdravstvenu zaštitu na svetu, koji su upravo u potpunosti unovčili svoje ulaganje u giganta za klinička istraživanja PPD putem njegove prodaje od 17,4 milijarde dolara kompaniji Thermo Fisher. Pored toga, u decembru je Carlyle je na listu svojih velikih kupovina uvrstio i Rede D’or, najveći brazilski lanac u Brazilu, procenjen na 22 milijarde dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde