Više
  - Reklama -

  Porodična firma otkupljena od konzorcijuma investitora za 30 mlrd dolara

  Još članaka iz ove rubrike

  Medline Industries, porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom različite medicinske opreme poput maski, sredstava za dezinfekciju i sličnog, napravila je najveći otkupni ugovor u SAD još od finansijske krize 2008.godine. 

  Ovu kompaniju sa sedištem u Ilinoisu otkupio je konzorcijom investicionih fondova za 30 milijardi dolara. U konzorcijumu su neka od najvećih imena poput fondova Blackstone Group, Carlyle Group i Hellman & Friedman.

  Prema proceni Forbesa, ovo će biti ogroman prihod za porodicu Mils, koja zadržava nešto više od 25% vlasništva u Medline-u, nastavlja da vodi kompaniju i ostaje njen najveći pojedinačni akcionar.

  Prošla godina bila je vrlo uspešna za ovu kompaniju, kada su krenuli u proizvodnju medicinskog materijala i pre nego što je država reagovala u vezi koronavirusa, što je bilo od ključnog značaja za medicinski sistem SAD. 

  Prihodi kompanije su dostigli 17,5 milijardi dolara, a prodaja je porasla za 25%. Bez obzira na proces vakcinacije, poslovni izgledi kompanije Medline i dalje obećavaju. Sa podrškom investitora, porodica Mils sada želi da proširi svoje poslovanje do sada usredsređeno na SAD i  globalno. To će im biti lakše jer konzorcijum koji ih je otkupio ima globalni lanac snabdevanja medicinskim proizvodima. Na primer, Blackstone poseduje oko milijardu kvadratnih metara logističkog prostora širom sveta i ima neposredan uvid u složenost premeštanja zaliha i opreme širom sveta. Carlyle Group i Hellman & Friedman su među najaktivnijim investitorima u zdravstvenu zaštitu na svetu, koji su upravo u potpunosti unovčili svoje ulaganje u giganta za klinička istraživanja PPD putem njegove prodaje od 17,4 milijarde dolara kompaniji Thermo Fisher. Pored toga, u decembru je Carlyle je na listu svojih velikih kupovina uvrstio i Rede D’or, najveći brazilski lanac u Brazilu, procenjen na 22 milijarde dolara.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo