Srpska porodična firma posle 30 godina rada postaje deo švajcarske korporacije

Srpska porodična kompanija Termovent, poznata po proizvodnji klima uređaja i tzv. čistih soba, postala je deo švajcarske korporacije Arbonia.

„Nakon gotovo tri decenije razvoja naše firme, s ponosom vas možemo obavestiti da postajemo deo tako velike i renomirane kompanije. Ovo je vrlo važan korak za Termovent, jer pruža velike mogućnosti i brži rast naše kompanije, uz podršku jednog od najvećih svetskih igrača“, naveli su iz Termoventa.

U Termoventu veruju da će ih ovaj potez učiniti još prisutnijim na tržištu, kao i da će proširiti paletu proizvoda proizvodima Arbonia, što će im pružiti nove mogućnosti s postojećim i novim partnerima.

„Ponosan sam na činjenicu da je Termovent danas pravi regionalni lider. Pridruživanjem Arboniji još sam ponosniji, jer je to dokaz kvalitete i dokaz da sve što smo radili svih ovih godina ima smisla“, kazao je ovim povodom osnivač Termoventa Dušan Perović.

https://www.instagram.com/p/COf5a0Dpto2/?utm_source=ig_web_copy_link

Termovent se specijalizovao za dizajn i proizvodnju prilagođenih ventilacijskih jedinica sa specifičnom stručnošću za čiste prostorije za bolnice, hemijsku industriju i farmaceutski sektor.

Firma je osnovana 1993. godine u Beogradu, a fabrika je udaljena oko 250 km istočno, u Kladovu, blizu granice s Rumunijom. Prodaja u 2020. godini iznosila je 15 miliona evra.

Sadašnja uprava ostaće na svojim mestima, zajedno sa 190 zaposlenih.

Arbonia kupovinom Termaventa proširuje svoj odsek za grejanje i klimatizaciju – koji uključuje robne marke Arbonia, Sabiana, Tecna, Prolux i Vasco – šireći svoje proizvode na istočnu Evropu i proširujući svoju stručnost u kvaliteti vazduha u zatvorenim, posebno čistim sobama, širom Evrope.

Arbonia je uvrštena na SIX Swiss Exchange berzu i ima sedište u Arbonu. Grupa deluje širom sveta sa vlastitim distribucijskim firmama, kao i kancelarijama i partnerima u više od 70 zemalja. Njena glavne proizvodne lokacije nalaze se u Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji, Belgiji, Holandiji, Češkoj, Poljskoj, Rusiji i Slovačkoj.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde