Premijer liga od sledeće godine na Areni

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Telekom Srbije i Arena Channels Group danas su objavili sklapanje šestogodišnjeg ugovora sa Premijer ligom, čime su ova srpska kompanija i njena medijska kuća, postali vlasnici prava na ovo takmičenje od sezone 2022/23, na teritoriji bivše države.

„Telekom Srbije, lider u oblasti telekomunikacija i multimedije u ovom delu Evrope, čvrsto stoji iza Arena Channels Group. Smatramo da je ovo velika pobeda svih nas. Premijer liga je vrh svetskog klupskog fudbala i velika je privilegija imati je u svojoj ponudi. Ogromno nam je zadovoljstvo što na veliku listu poslovnih partnera i prijatelja, konačno možemo da dodamo i Premijer ligu,“ rekao je direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

Pol Molnar, šef sektora za medije Premijer Lige, izjavio je da će Arena Sport  biti sjajno mesto za Premijer ligu. „Zahvaljujući ovom ugovoru, navijači na Balkanu mogu da očekuju više direktnih prenosa utakmica, nego ikada ranije“.

Počevši od sezone 2022/23, Premijer Liga će imati nezapamćenu prisutnost u regionu sa prenosima uživo svih 380 utakmica,saopšteno je.

Iako iznos za koji je Telekom platio ova prava nije još zvanično saopšten, pojedini mediji spekulišu da je u pitanju cifra od 600 miliona evra, tj 100 miliona po sezoni.

Do sada je prava prenosa utamica najpopularnije lige na svetu imao Sport klub, koji je u vlasništvu United Media.

Preporučujemo