Preporuka: Netflix dokumentarac o usponu i padu brenda ‘Abercrombie & Fitch’

Ako ste pre desetak godina u SAD radili u nekoj od prodavnica brenda ‘Abercrombie & Fitch’ morali ste biti zgodni, kul, popularni i ‘dovoljno beli’.

O usponu i padu ovog brenda govori nov Netflix-ov dokumentarac “White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch”.

Film na prikazuje poslednjih 30 godina ovog brenda osnovanog davne 1892.godine. On prati uspon brenda od dolaska kontroverznog izvršnog direktora Majka Džefrisa, početkom 90-tih godina, do njegovog odlaska 2015.godine.

‘Abercrombie & Fitch’ postao je veoma popularan brend među mladima devedesetih godina, a pratio ga je vrlo isključiv način komunikacije sa kupcima, novi vid marketinga (promo slike pretežno polugolih muškaraca) i sistem zapošljavanja koji im je na kraju ‘došao glave’.

Naime, brend se posle 2000-te konstatno suočavao sa tužbama zbog rasne, a kasnije i seksualne diskriminacije. Iako su u većem broju slučajeva rešavali sporove nagodbama, ‘Abercrombie & Fitch’ nikad nije potvrđivao te optužbe.

Posebno je zanimljiv jedan deo filma koji govori o tome kako su u vreme najvećeg uspona, sprovodili ‘regrutaciju’ u okviru univerzitetskih kampusa i tražili popularne i zgodne studente, koji bi ili radili u njihovim prodavnicama ili bili modeli za reklamne kampanje. To su u filmu nazvali ‘preddigitalni influenser marketing’.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde