Reorganizacija u Unileveru: Umesto radnika u proizvodnji otpuštaju direktore

Holandsko-britanski proizvođač robe široke potrošnje Unilever najavio je 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama u sklopu reorganizacije poslovanja nakon neuspelog pokušaja preuzimanja odseka kompanije GlaxoSmithKlinea za negu zdravlja.

Proizvođač Dove sapuna i sladoleda Magnum zapošljava oko 149.000 ljudi širom sveta, a u najavi otkaza ističe da radnici u proizvodnji ne moraju da strahuju za radna mesta.

Kompanija planira da  reorganizuje poslovanje u odsecima kozmetičkih i wellness proizvoda, te onih za ličnu negu i održavanje domaćinstva, prehrane i sladoleda.

„Naš novi model organizacije razvijen je tokom prošle godine. Prelaz na pet odseka poslovanja fokusiranih na pojedine kategorije (proizvoda) omogućiće nam da bolje reagujemo na potrošačke trendove“, rekao je izvršni direktor Alan Jope.

Kompanija je pod pritiskom nakon odbijene ponude za poslovanje GlaxoSmithKline-a s proizvodima za negu zdravlja, za koje je bila spremna da izdvoji 50 milijardi funti, pa su neki deoničari zatražili promene.

Najava se nadovezala i na informaciju da hedge fond Trian Partners, poznat po sklonosti intervencijama u poslovanje kompanija u koje ulažu, povećava udeo u Unileveru, piše agencija Reuters.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde