Rivian – u Beogradu razvojni centar, na globalu najgora godina ikad

Početkom meseca u domaćim medijima brujalo je o tome kako najozbiljniji rival kompanije Tesla, Rivian otvara razvojni centar u Beogradu.

“Game changer” kako su stručnjaci nazivali ovaj događaj, trebao bi u naredne tri godine da donese posao za 500 IT stručnjaka, rekla je za Netokraciju Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu.

Oduševljenje nije krio ni američki ambasador Kristofer Hil koji je tada rekao da se „ovako sjajna kompanija tako lepo uklapa sa srpskom kulturom, bukvalno kao burek i jogurt“.

Međutim, iako je Rivian u Beograd ove godine doneo oduševljenje, kompanija na globalnom nivou nema šta da slavi.

Kompanija osnovana 2009.godine, ima možda najgoru godinu iza sebe.

Sunovrat Rivian akcija

Kako se uvek SAD kreće, prvo ide berza. Rivian akcije su započele godinu na Wall Street-u sa 103,69 dolara. Trenutno se za Rivian-ove akcije trguju oko 19,14 dolara. Što znači da su za godinu dana akcije grupe izgubile 81,5% vrednosti. Da podsetimo, novembra prošle godine, Rivian je izašao na berzu, a kompanija je tom prilikom prikupila 12 milijardi dolara u najvećoj inicijalnoj javnoj ponudi od Facebook-ovog debija 2012.

Rivian – u Beogradu razvojni centar, na globalu najgora godina ikad
Foto: Rivian.com

Sada, tržišna kapitalizacija, koja je 31. decembra 2021. iznosila 91,6 milijardi dolara, istopila se na 16,9 milijardi dolara. U osnovi, skoro 75 milijardi dolara tržišne vrednosti je potpuno isparilo za godinu dana.

Ako se negde može naći uteha za kompaniju je to da je drugi Teslin rival, Lucid Group, takođe imala lošu berzansku godinu. Lucid-ove akcije su ove godine izgubile 82,4 odsto vrednosti. Svakako u ovo upada i sama Tesla, čije su akcije, dok im se gazda bavio Twitter-om, pale za 65 odsto. Ono što može još da ih zabrine je da je “stara garda” prozivođača što su Ford i General Motors zabeležila manje brutalne padove na berzi (oko 40 odsto).

Problemi isti

Razlozi za probleme Riviana isti su od početka godine. Kako piše The Street to je kontinuirani poremećaji u lancima snabdevanja koji povećavaju troškove i imaju kolosalan uticaj na njegovu ambiciju da masovno proizvodi vozila.

Godina 2022. je trebalo da bude godina povećanja proizvodnje kako bi se zadovoljila snažna potražnja, ali su u startu napravili grešku. Kada su krajem februara podigli cenu svog električnog pikapa zbog troškova materijala i nestašice čipova, povećanje cena nije se odnosilo samo na nove kupce, već i na one koje su vozilo već naručili, što je izazvalo negodovanje. Ovo je prilično uticalo na reputaciju kompanije, pa se rukovodstvo kasnije izvinjavalo.  

Proizvođač automobila je nedavno okončao i strateško partnerstvo sa Mercedes-Benzom, što bi mu omogućilo prodor na evropsko tržište i smanjenje troškova.

Investitori nervozni

Tu je još i podatak da Rivian troši mnogo novca i suočava se sa rastućim troškovima, posebno zbog rastućih cena sirovina i drugih logističkih troškova.  

Neki investitori zato već počinju da gube strpljenje, poput milijardera Džordža Soroša, koji je dodatno smanjio svoj udeo u kompaniji, ali i Ford koji je takođe prodao veliki deo svog udela nakon značajnog otpisa imovine. Amazon koji drži približno 17,34% kapitala Riviana, za sada ima poverenje u Rivian.

Drugo veliko pitanje je da li će Rivian ove godine uspeti da ispuni svoj konzervativni cilj proizvodnje 25.000 vozila. Kompanija ima neto knjigu porudžbina od 114.000 jedinica, a problem je što se ne zna kada će Rivian moći da isporuči ova vozila. U međuvremenu, tokom trećeg kvartala, kompanija je povećala svoje gubitke, zabeleživši neto gubitak od 1,72 milijarde dolara, u poređenju sa 1,23 milijarde dolara u trećem kvartalu 2021.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde