Da li je i vama muka od Ilona Maska?

Čitate da Ilon Mask kupuje Twitter? Šta kažu? Stiglo pismo u centralu? Kupuje? Kupuje.

Pa da li ste baš sigurni? Koji je ovo put da Mask ‘kupuje’ Twitter? Možda peti put ove godine.

Ali za one koji ga duže prate to nije ništa novo. Vest o ‘konačnoj kupovini’ čak nije ni najvažnija u svetu, a tiče se ovog biznismena.

Čovek je uspeo da napravi frku i oko rata u Ukrajini. Seo je tako u svoju udobnu fotelju i verovatno uz neki ‘dodatak ishrani’ iskucao na telefonu svoje rešenje ukrajinskog rata i ponudio stotinama miliona njegovih pratilaca da odluče koje im se rešenje najviše sviđa.

Mask predstavlja najpoznatijeg trola današnjice. On na apsolutno genijalan način, koji zahteva vrlo malo truda, reklamira svoj biznis, utiče na tuđe biznise i na opšta dešavanja u svetu. Na stranu što mu se zamera da je licemer po pitanju zaštite životne sredine (njegove uobičajene vožnje avionom traju 15 minuta, da ne računamo koliko to štetnih gasova izbaci u atmosferu), ali tvitovi su njegova glavna zabava.

Svaki njegov tvit je vest, svaki njegov tvit nekom je možda promenio život. Prisetimo se pre ovih dešavanja sa Twitterom šta je bila njegova glavna zabava: “pumpanje” ili “podcenjivanje” kriptovaluta. Kako se samo zabavljao…Sećamo se tvita kada je poručio kupcima Tesle da ih od sada mogu kupiti kriptovalutom Dogecoinom. Dogecoin skoči, a Mask mesec dana kasnije kaže “hop” i objavi da ipak odustaju od te ideje.

Da li ste možda čitali u vestima i da li je negde označeno kao bitno da se sve više investitora udružuje u zajedničku tužbu protiv njega i njegove kompanije, jer su dve godine pumpali Dogecoin, a onda dozvolili da propadne? Niste? To opisuju kao piramidalnu šemu, a cifra u tužbi prelazi 200 milijardi dolara.

A što se tiče ove poslednje vesti, kupovine Twittera. Možda se desi, možda ne, ali na primer CNN danas podseća na njegov intervju istoj kući pre 20 godina, gde kaže da mu je dojadio internet.

Ali šta je sve Mask govorio i tvitovao pa ništa. U većini slučajeva oni malo poremete dešavanja na berzi, iznerviraju neku firmu ili pojedinca, budu neka ‘lepa’ vest kojom će da se popuni plan i program svetskih medija. Ali kada se pogleda široka slika, nemaju nikakav značaj. Da citatiramo jednu našu vrsnu i ovih dana aktuelnu pesnikinju Mayu Berović: Lupaš, bebo, lupaš.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde