Rusija formira offshore zonu na Kurilskim ostrvima

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Rusija namerava da formira slobodnu poresku zonu na Kurilskim ostrvima, koji se nalaze na ruskom Dalekom istoku u blizini poluostrva Kamčatke, rekao je potpredsednik vlade Juri Trutnev u intervjuu za RBC.

„To bi praktički bila offshore zona. Drugim rečima, na Kurilskim ostrvima gotovo da i neće ostati porez ”, otkrio je dodajući kako ni firme ni ljudi koji će obavljati investicione i komercijalne aktivnosti na ostrvima neće morati plaćati porez, prenosi Russia Today.

O tačnim iznosima preostalih naknadi koje bi se trebale platiti još se razgovara, napomenuo je Trutnev.

Takođe je naveo kako je predloženo da u toj regiji ne bude poreskih inspekcija najmanje deset godina.

Prošlog nedelje ruski premijer naložio nadležnim telima da do 1. septembra dostave predloge o posebnoj poreskoj shemi za Kurilska ostrva.

Prema tekstu, organizacije koje deluju na ostrvima trebaju biti oslobođene plaćanja poreza na dobit, poreza na dodatu vrednost (PDV), poreza na nekretnine, kao i poreza na zemljište i prevoz. Osim toga, namera je uvesti niže uplate premije obaveznog osiguranja po stopi od 7,6 odsto.

„Potrebno je posebno uputstvo o dodatnim merama za podršku preduzetnicima u regiji Sahalin. Govorimo o uvođenju posebnog poreskog režima na području Kurilskih ostrva „, rekao je Mišustin, navodi se u saopštenju vladine press službe.

Preporučujemo