Sajmon Kauel novi je investitor u muzički servis koji kreće ‘u napad’ na SAD

Sajmon Kauel, kreator globalno poznatih šou programa kao što su X Factor i Got Talent TV, postao je najnoviji investitor u servis za striming muzike Roxi.

Kompanija sa sedištem u Londonu, čiji striming zovu kao nešto između Spotify-a i MTV-ija, jer nudi spotove, muzičke kanale i karaoke, tvrdi da je više od milion fanova koristilo njenu uslugu.

Lansirana u Velikoj Britaniji i Irskoj prošle godine, ovaj servis se može slušati besplatno uz reklame ili preko pretplate koja iznosi od 6,99 funti mesečno.  Nedavno je  potpisala ugovor da postane dostupna na Samsung pametnim televizorima. Najavljeno je da servis sada kreće ‘u napad’ na SAD.

Kauel, Kajli, Robi…

Kauel je samo jedan od poznatih koji investirao u Roxi. Pored njega tu su i Kajli Minog, Robi Vilijams, ali i izdavačke kuće Universal, Sony i Warner.

Kauel, koji je u oktobru sklopio ugovor od 125 miliona dolara za globalno obezbeđenje svoje franšize Got Talent, dolazi u momentu kada se kompanija priprema za lansiranje u Severnoj Americi sledeće godine, piše Guardian.

„Javile su nam se  dve velike medijske/tehnološke kompanije sa sedištem u SAD, koje vide priliku da Roxi učine dostupnim svojim klijentima i pretplatnicima, posebno u SAD“, rekao je Rob Luis, izvršni direktor i osnivač.

Rokfeleri kao savetnici

Luis je rekao da je Roxi, koja nudi 90 miliona muzičkih spotova, stotine muzičkih kanala i 400.000 karaoke numera, imenovao korporativne finansijske savetnike Rokfelera da sklope prave poslove, sa novim partnerom koji će verovatno preuzeti udeo u poslu.

„SAD su najveće svetsko tržište pametnih televizora, a takođe i najveće muzičko tržište na svetu po prihodima“, rekao je on. „Odluka o tome kako ćemo sarađivati sa ovim partnerima i sa kojim partnerima – što će verovatno uključiti i učešće u kapitalu – je ključno za brz rast poslovanja.”

Roxi ima ugovore o distribuciji u Velikoj Britaniji sa kompanijama Sky za Sky Q, Amazon za Fire TV i Google za Android TV.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde