Više
  - Reklama -

  “Šaranović preuzima Kraš? Apsolutno netačno!”

  Još članaka iz ove rubrike

  Proteklih dana u hrvatskim i srpskim medijima pojavile su se informacije kako bi Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda mogao ipak doći do većinskog udela u Krašu i to preko Braće Pivac.

  Ali, većinski vlasnik Kraša to demantuje u razgovoru za Jutarnji list.

  „Apsolutno netačno! Takve su glasine u rangu jednako netačnih tvrdnji da smo radnike prisilili da prodaju deonice, koje se takođe tu i tamo povlače u javnosti. Podsećam na to da su radnici okupljeni u Kraš ESOP-u glasali s gotovo 99 odsto udela u prisutnom temeljnom kapitalu društva za prodaju deonica na svojoj skupštini. Kraš-ESOP tada je raspolagao s 18,44 odsto Kraševih deonica, a okupljao je više od 1000 članova“, rekao je za Jutarnji list Ivica Pivac suvlasnik i predsednik uprave ove porodične kompanije.

  On navodi i da je Mesna industrija Braća Pivac od samog je početka kupovine deonica Kraša, koje je započelo pre više od deset godina, jasno isticala da deonice kupuje jer smatra da je Kraš vredna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom. „Naš je cilj i interes kao većinskog vlasnika Kraša njegovo daljnje jačanje i razvoj, a ne prodaja“, kaže on.

  Pivac veruje da su njihove poslovne odluke usmerene na optimizaciju poslovanja s ciljem daljnjeg jačanja Kraša i zadržavanja liderske pozicije u konditorskoj industriji u regionu. Uz to, i nerevidirani podaci za 2020. pokazuju dobre poslovne rezultate i potvrđuju njihov rad, zaključuje Pivac.

  Informaciju da Kappa Star Ltd ipak ne preuzima Kraš stigla je i iz ove kompanije u izjavi za list Danas.

  „Obaveštavamo Vas da informacija o navedenom preuzimanju Kraš d. d. od strane Kappa star limited nije tačna“, navodi se u kratkom odgovoru na pitanje upućeno ovoj kompaniji, a koji je potpisala Marina Zimogladović, direktorka Kappa star ltd.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo