Više
  - Reklama -

  Slovenački bankari očekuju da će u drugoj polovini godine potrošnja “eksplodirati”

  Još članaka iz ove rubrike

  Firme se trenutno ne zadužuju zbog neizvesnosti i odlažu investicije,  gotovo da nema rasta zajmova, a firme ne žele da se dodatno zadužuju, već samo pokušavaju da prežive uz državne fiskalne mere. Ali, kad se situacija u vezi s epidemijom smiri, predsednik Uprave NLB Blaž Brodnjak i član Uprave NKBM Matej Falatov očekuju veliki porast domaće potrošnje.

  “Ono što nam je pokazao prvi talas je da su ljudi bili gladni i žedni svih događaja, koncerata, putovanja. Očekujem isti fenomen nakon ovog otvaranja, očekujem euforiju “, rekao je Brodnjak.

  Slično misli i Falatov koji kaže da će situacija otvoriti celu privredu i da će potrošnja “eksplodirati”, javlja RTV Slovenija.

  Falatov: “Kad je situacija takva da zemlja može otvoriti cijelo gospodarstvo, očekujem da će potrošnja jako porasti. Mislim da će eksplodirati, kao što je bilo prošlog lipnja, srpnja i kolovoza.”

  Bankari u Sloveniji veruju da će se to desiti u drugoj polovini godine, kada će se firme ponovo prebaciti na investicije, a računa se i da će država garantovati investiciji i započeti investicioni ciklus u kompanije.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo