Slovenački bankari očekuju da će u drugoj polovini godine potrošnja „eksplodirati“

Firme se trenutno ne zadužuju zbog neizvesnosti i odlažu investicije,  gotovo da nema rasta zajmova, a firme ne žele da se dodatno zadužuju, već samo pokušavaju da prežive uz državne fiskalne mere. Ali, kad se situacija u vezi s epidemijom smiri, predsednik Uprave NLB Blaž Brodnjak i član Uprave NKBM Matej Falatov očekuju veliki porast domaće potrošnje.

„Ono što nam je pokazao prvi talas je da su ljudi bili gladni i žedni svih događaja, koncerata, putovanja. Očekujem isti fenomen nakon ovog otvaranja, očekujem euforiju „, rekao je Brodnjak.

Slično misli i Falatov koji kaže da će situacija otvoriti celu privredu i da će potrošnja “eksplodirati”, javlja RTV Slovenija.

Falatov: „Kad je situacija takva da zemlja može otvoriti cijelo gospodarstvo, očekujem da će potrošnja jako porasti. Mislim da će eksplodirati, kao što je bilo prošlog lipnja, srpnja i kolovoza.“

Bankari u Sloveniji veruju da će se to desiti u drugoj polovini godine, kada će se firme ponovo prebaciti na investicije, a računa se i da će država garantovati investiciji i započeti investicioni ciklus u kompanije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde