Slovenci kupili srpsku online prodavnicu

Foto: Envato Elements / Kundoy

Big Bang, najveći slovenački trgovac elektronikom, potpisao je ugovor o kupovini 100% srpske online prodavnice BC Group.

Posao još trebaju da odobre nadležne agencije za zaštitu tržišne utakmice, saopštili su iz kompanije. Preuzimanje bi trebalo biti završeno do kraja godine, prenosi Seebiz.

U grupi Big Bang tako žele da postanu vodeće online tržište potrošačke elektronike u regionu.

„U ostvarenju ovih ambicija značajno će nam pomoći i akvizicija BC Grupe, kojom će Big Bang Grupa steći važna znanja u području online prodaje, a moći ćemo da iskoristimo i sinergije u nabavci, logistici i digitalizaciji poslovanja“, rekao je nakon sklapanja ugovora direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

Do 2028. pola milijarde evra prihoda

BC Grupa lani je ostvarila 35 miliona evra prihoda, a u idućih pet godina to žele da povećaju na više od 90 miliona evra, za što im je trebao odgovarajući poslovni partner, objasnio je direktor i sadašnji većinski vlasnik BC Grupe Oleg Kulidžan.

Kulidžan sada očekuje da će akvizicijom povećati proizvodni asortiman te poboljšati logistiku i korisničko iskustvo.

Ovom akvizicijom Big Bang Grupa nastavlja širenje u regionu nakon što je prošle godine preuzela hrvatsku firmu Sancta Domenica. Nakon preuzimanja cela grupacija će imati gotovo 700 zaposlenih, a prema planovima, na tržištu od ukupno 16 miliona stanovnika, 2028. godine ostvariće više od pola milijarde evra prihoda.

Grupacija je prošle godine ostvarila rekordnih 270 miliona evra prihoda. U Sloveniji trenutno ima oko 17 prodavnica s površinom od gotovo 32.000 kvadratnih metara. Počeci grupe sežu u 1991. godinu, a brend je nastao dve godine kasnije, kada je otvorena prva radnja u Ljubljani.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde