Više

  Slovenija dobila novu avio kompaniju

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  Slovenija dobija novu avio kompaniju pod nazivom SouthEast Airlines, koja će u početnoj fazi nuditi uglavnom čarter letove avionima Airbus A320, izveštava internet portal Sierra5.

  Prvo će se usredsrediti na tržišta EU, a planira se lansiranje i prvog komercijalnog leta koristeći vlastiti avio certifikat početkom juna ove godine, prenosi Seebiz.

  Prema navodima portala, među osnivačima i članovima upravljačkog tima nove avio kompanije sa sedištem u Trbovlju nalaze se iskusni piloti i instruktori na putničkim avionima, avio inženjeri i mehaničari, kao i stručnjaci iz područja finansija i ostalih usluga.

  Kako je za portal rekao suosnivač kompanije Blaž Berdnik, pripreme za projekt trajale su oko 20 meseci.

  “U januaru smo prvim službenim intervjuom u Javnoj agenciji za civilno zrakoplovstvo Republike Slovenije službeno potvrdili nameru da uspostavimo novu avio kompaniju sa sedištem u Sloveniji”, rekao je.

  SouthEast započeće s radom s jednim avionom u čistoj ekonomskoj klasi, a očekuje se da će još jedan biti dodan floti ove godine. Jednoobrazna putnička konfiguracija avionom omogućuje prevozniku ulazak na tržište na najprikladniji i najlakši način za potrebe čarter letova.

  Slovenija nema nacionalnog avio prevoznika, a nedavno je brend Adria Airways u stečaju prodat za nešto više od 33.000 evra

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo