Više
  - Reklama -

  Slovenija se zadužila po negativnoj kamatnoj stopi

  Još članaka iz ove rubrike

  Slovenija se na međunarodnom finansijskom tržištu zadužila za dve milijarde evra izdavanjem obveznica sa desetogodišnjim i tridesetogodišnjim dospećem, saopšteno je iz slovenačkog Ministarstva finansija, a prenose agencije.

  Iz resornog ministarstva su naveli da je zaduživanje obavljeno po vrlo povoljnim uslovima, te da su obveznice sa desetogodišnjim dospećem dogovorene s negativnom kamatnom stopom.

  “Slovenija je izdala desetogodišnju obveznicu sa kamatama do dospeća u visini minus 0,096 odsto i kuponsku kamatnu stopu nula posto u visini 1,75 milijardi evra, što znači da će realizacijom zaduženja kod investitora dobiti 17 miliona evra koje neće trebati da vrati”, objasnili su iz Ministarstva finansija.

  Slovenija se u utorak zadužila i za 250 miliona evra povećanjem izdavanja postojeće obveznice sa tridesetogodišnjim dospećem, uz kamatnu stopu od 0,381 odsto.

  “Uslovi za oba zaduženja pokazuju dugoročno poverenje investitora u Sloveniju, što se zasniva na odlukama koje je u teško vreme pandemije virusa korona donela Vlada”, navodi se u saopštenju.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo