Srbija na putu od gotovinske ka bezgotovinskoj tranziciji

Foto: Mastercard

„Industrija plaćanja postala raznovrsnija i dinamičnija na globalnom nivou i zbog uticaja naprednih tehnologija i, naravno, globalizacije, trendovi digitalizacije se lakše prenose sa jednog tržišta na drugo. Istu situaciju vidimo i u Srbiji, koja je na putu od gotovinske ka bezgotovinskoj tranziciji,” rekao je u intervjuu za “Svet bankarstva i investicija” Mark Barnet, predsednik Mastercarda u Evropi.

“Iz ugla potrošača, postoje različiti načini plaćanja kako u fizičkom, tako i u onlajn okruženju, uključujući mobilne novčanike koji su i dalje u fazi razvoja na globalnom nivou, što doprinosi većem slobodnom izboru potrošača, što je svakako uvek dobrodošlo. Iz ugla biznisa, vidimo sve veće oslanjanje na tehnologije i tehnološke servise, pre svega u oblasti sajber bezbednosti, što je pokazatelj ozbiljnog i održivog pristupa poslovanju. Ono što mi u kompaniji Mastercard radimo na tržištu Srbije identično je našem globalnom pristupu – mi smo tehnološka kompanija koja stoji iza brzih, sigurnih, praktičnih i intuitivnih transakcija, bilo kada i bilo gde potrošači treba da ih izvrše, i nastavićemo da povezujemo igrače u finansijskom ekosistemu kako bismo zajedno napredovati dalje,“ kaže on.

Predsednik Mastercarda u Evropi smatra da su mala preduzeća okosnica privrede i da je zato veoma važno da im se pruži mogućnost da se održe i rastu.

“Globalno imamo cilj da u okvire savremene digitalne ekonomije uvedemo 50 miliona malih i srednjih preduzeća, i to činimo kroz edukativne i programe podrške, kao i kroz širenje prihvatne mreže”, kaže Barnet i dodaje da je veća spremnost preduzeća za digitalizaciju poslovanja, kao što je slučaj u Srbiji, pokazatelj je dobrih edukativnih i komercijalnih projekata na tržištu.

“To znači da su mala i srednja preduzeća svesne opcije koje imaju na raspolaganju preko banaka i prodavaca, da su edukovana o prednostima savremenog poslovanja u smislu operativne uštede koju mogu da ostvare ili privlačenja nove baze klijenata, iako svakako ima prostora za unapređenje, taj dalji napredak može da se postavi na već izgrađenim osnovama.”

Na podatak da je broj bezgotovinskih transakcija u porastu, ali da tri od pet građana i dalje češće plaćaju gotovinom, a skoro polovina stanovništva nikada ne kupuje preko interneta, Barnet smatra da je to stvar zajedničke odgovornosti.

“Kao što nijedan učesnik na tržištu ne može sam da reši sve izazove, tako ni jedan igrač ne može biti zadužen za opštu edukaciju – to je zajednička odgovornost svih: biznisa, javnih institucija, škola, medija itd. Cilj nam je da naše klijente i korisnike kartica edukujemo o svim aspektima i prednostima rešenja koja nudimo, posebno se fokusirajući na bezbednost, jer kao što ste ispravno istakli, strah od nepoznatog je najčešći razlog zašto se nove tehnologije ne koriste”, rekao je Barnet.

Ceo intervju u novom broju “Sveta bankarstva i investicija”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

  1. „…što doprinosi većem slobodnom izboru potrošača“ – kom izboru ako sve transakcije moraju da idu preko banaka i ako ste ukinuli 80% poslovnica pa mi radimo posao vaših službenika i još vas plaćamo za naš rad?!
    “To znači da su mala i srednja preduzeća svesne opcije koje imaju na raspolaganju preko banaka i prodavaca …u smislu operativne uštede…”- koje uštede kada banke uvećavaju troškove poslovanja!? Prilikom deviznih uplata/isplata provizije su takve da je povolnije da klijent dođe lično iz Italije i donese vam novac umesto da plaća preko banke. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde