Ružica Vasić o novom AIGO softverskom rešenju – F.A.C.A.

U poslovnom svetu gde su informacije ključne, potrebno je imati jasan uvid u finansijsko stanje kompanije. Analiza finansijskih podataka postaje sve važnija za donošenje strategijskih odluka koje mogu uticati na budući uspeh. U tom kontekstu, kompanija AIGO nedavno je predstavila svoje najnovije softversko dostignuće ‒ F.A.C.A. (Financial And Controlling Analytics). Ovo inovativno rešenje nudi lakši proces analize, pružajući korisnicima dublji uvid u njihovo finansijsko poslovanje. Ružica Vasić, Team Manager for Business Analytics,  u kompaniji AIGO, otkrila je kako ovaj softver pruža praktična rešenja za poslovne izazove, donoseći korisnicima ne samo analitički alat, već i snažnog saveznika u ostvarivanju poslovnog uspeha.

Šta je razlog da jedno softversko rešenje dobije ime F.A.C.A?

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju teško je uspeti bez brzog pristupa preciznim i sveobuhvatnim finansijskim informacijama. A postojala je praznina na tržištu – postojeći alati nisu zadovoljavali sve potrebe klijenata. Bilo je potrebno kompletnije softversko rešenje, pogodno za mnogo efikasniju analizu finansijskih podataka radi donošenja boljih strateških poslovnih odluka. AIGO tim je to definisao geslom: da bi bio poslovna FACA, treba ti F.A.C.A.

I šta ovo rešenje ‒ rešava?

Naš softver potrebe klijenata podržava na različite načine: sagledavanjem postojećeg položaja, kvantificiranjem, deskripcijom i vrednovanjem finansijskog stanja i profitabilnosti. Ukratko, F.A.C.A pomaže odlučivanju, doprinosi uvećanju vrednosti kapitala, perfektan je alat u oceni budućih pravaca rasta i razvoja. Stvorili smo alat koji transformiše način na koji se finansijski podaci analiziraju i koriste u poslovnom okruženju. I korisnici su dobili sveobuhvatno rešenje, koje će im omogućiti da donose pravovremene odluke i ostvare konkurentsku prednost.

Koji su ključni benefiti F.A.C.A. rešenja?

Naš glavni fokus bio je na olakšavanju pristupa finansijskim izveštajima, kontrolnim tablama i njihovoj vizualizaciji. F.A.C.A. je mnoštvo korisnih alata za analizu finansija, uključujući pregled ključnih indikatora učinka (KPI), pristup finansijskim podacima u realnom vremenu, te trenutno sagledavanje finansijskih podataka i identifikaciju obrazaca, trendova i anomalija. Treba posebno istaći da postoje dva ključna aspekta naše razvojne strategije. Prvo, F.A.C.A ima intuitivan korisnički interfejs koji omogućava lako razumevanje i korišćenje softvera, nezavisno od nivoa tehničke ekspertize korisnika. A drugo, naš tim je uspešno integrisao napredne analitičke alate, čime se dobija sveobuhvatna analiza finansijskih podataka i identifikacija ključnih trendova i uzoraka.

Šta biste posebno istakli kao prednost F.A.C.A. rešenja?

Ono što je važno znati jeste da je struktura F.A.C.A. rešenja modularna. Moguće je prilagođavanje specifičnim potrebama svake kompanije i jednostavno skaliranje u skladu sa rastom poslovanja. Pritom, za vreme korišćenja aktivno slušamo povratne informacije naših korisnika i partnera, identifikujući nove oblasti za unapređenje. Tako se F.A.C.A. softver neprekidno razvija u skladu sa svim novim posebnim potrebama i svim daljim očekivanjima svojih klijenata.

Možete li nam nešto reći o timu koji je radio na implementaciji ovog softvera i kako je njihovo iskustvo doprinelo konačnom proizvodu?

F.A.C.A. projekat razvijali su stručnjaci iz različitih oblasti, uključujući programere, finansijske analitičare, menadžere prodaje… Ova raznolika iskustva omogućila su da se integrišu najbolje prakse iz različitih disciplina i da kreiramo rešenje koje je intuitivno za korišćenje, ali i izuzetno funkcionalno. Zajednički rad na rešenju omogućio je da AIGO maksimalno iskoristi veštine i znanja svakog člana tima, svima je ovo rešenje bilo zajednički cilj. I ne samo da smo time kreirali softversko rešenje koje postavlja nove standarde u finansijskoj analitici, već je stvoreno iskustvo koje nadmašuje sva očekivanja korisnika. F.A.C.A svoje ime zaslužuje s razlogom.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde