Šta je pravi ‘Vuk sa Wall Streeta’ rekao novinarima u Zagrebu?

Foto: LinkedIn / Jordan Belfort

“Kada sam napravio svoje greške bio sam jako mlad i očito sve što sam napravio nije bilo ispravno i moralno. Ali, kada se radi o zarađivanju novca, tu nema ničega nemoralnog,” rekao je Džordan ‘Vuk sa Wall Streeta’ Belfort novinarima u Zagrebu gde je bio gost konferencije ‘Prodajni Mindset’.

Belfort je rekao da je svrha poslovanja da se zarađuje, da se monetizuje prinos vrednosti, prenosi Poslovni.hr.

“Ako nekome pomažete da zaradi od te vrednosti, zaslužujete da vas za to i plati. Kod poslovanja se radi o tome da donesete vrednost na troškovno najekonomičniji način, pa tada nastaje profit, više vrednosti više je i profita. Tako rade velike kompanije, i to je etičko poslovanje”, opisao je Belfort.

Nisam ovo očekivao

Belfort je postao globalno poznat zbog filma “Vuk sa Wall Streeta” gde ga igra Leonardo di Kaprio, a već zadnjih 20-25 godina putuje svetom i podučava ljude prodajnim veštinama, zbog čega se, kako kaže, oseća dosta dobro.

Na pitanje da li je očekivao ovakav ishod njegove karijere posle zatvora i svega što mu se dogodilo, Belfort kaže:

“Jesam li to očekivao pre 30 godina? Pa ne, naravno. Kada je Stratton Oakmont propao i kada sam saznao da idem u zatvor, znao sam da ću se vratiti, da mogu opet biti bogat iako sam sve izgubio. Jednom kada naučite pravila poslovanja, i kada ste odličan prodavač, lako je zaraditi. Mislio sam da mogu biti bogat, ne toliko kao pre, ali nisam mislio da mogu postati slavnim, globalna osoba. Bilo je to slučajno, napisao sam tu knjigu kada sam otišao u zatvor, jer nisam imao šta da radim, a nisam voleo da gubim vreme. Razmišljao sam o tome što mogu da radim a da je produktivno, a jedino produktivno je da naučim da pišem, pa sam napisao knjigu bez da sam i za milion godina očekivao da će se dogoditi to što se dogodilo”, kaže Džordan Belfort.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde