Startap iz regiona na listi 200 izvanrednih inovacija koje menjaju živote Time magazina

Magazin Time objavio je svoj godišnji popis najboljih izuma, koji za 2022. sadrži 200 izvanrednih inovacija koje menjaju živote, a na toj listi se ove godine nalazi jedan proizvod iz regiona.

Radi se o uređaju za praćenje zdravlja dizajniranog posebno za žene pod nazivom Bellabeat Ivy.

“Uređaj u obliku dijamanta, koji nema ekran, prati menstrualne cikluse, plodnost i simptome menopauze, kao i otkucaje srca, hidrataciju, san i druge aktivnosti. A algoritmi prateće aplikacije uzimaju u obzir faktore životne faze kao što su trudnoća i menopauza prilikom obrade zdravstvenih podataka. To pomaže „Bellabeat coach“-u da daje personalizovane preporuke kako bi pomogao korisnicima da idu ka ciljevima kao što su gubitak težine ili jačanje”, navodi se u tekstu Time magazina o ovom proizvodu.

Kako bi sastavio ovu listu, Time je tražio nominacije od njihovih urednika i dopisnika širom sveta, obraćajući posebnu pažnju na rastuća polja – kao što su industrija električnih vozila, zelena energija i veštačka inteligencija. Time je zatim procenio svakog kandidata prema nizu ključnih faktora, uključujući originalnost, efikasnost, ambiciju i uticaj.

Suosnivači stratapa Bellabeat su Urska Sršen i Sandro Mur, a ovim povodom rekli su da je ovo veliki uspeh, ali i prekretnica za njih, navodeći da svakog dana u ovoj firmi rade na revoluciji FemTech industriji.

O Bellabeat-u smo već pisali i to u momentu kada im je jedan od investitor postala čuvena Bank of America. Bellabeat postoji od 2014. i ima sedište u San Francisku (SAD) te kancelarije u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Aziji. Dosad su prodali više miliona svojih različitih uređaja, čijim je inovativnim funkcijama i primenom, ali i estetskom dopadljivošću tih narukvica i ogrlica, stekao liderski status u tržišnoj niši tzv. wellness tehnologije za žene.

Na svojoj platformi ima osam miliona korisnica iz celog sveta, a u kompaniji je zaposleno stotinjak ljudi. Prihodi kompanije rastu i 20% na mesečnoj bazi.

Još jedna stvar po kojoj su poznati je i da kao glavne promoterke imaju sestre Kardašijan.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde