Osnivač „srpskog Ubera“ prodao aplikaciju: Bili smo osuđeni na propast

“Dragi prijatelji i oni koji se tako predstavljaju, želim da sve i zvanično obavestim da je moja uloga (kao i zvanje) direktora u kompaniji CarGo Technologies od 1.11.2022 i zvanično prestala nakon 7 I po godina! Ovo je kraj jedne ere i početak nove za mene lično,” obavestio je svoje pratioce osnivač kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić na društvenim mrežama.

Kako je napisao aplikacija je prodata, ali nije otkrio kome. Međutim, kako je potvrđeno za N1 da je prodata softverskoj firmi DNP Go Technologies.

„Osuđeni na propast“

 “Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno i nažalost kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak. Opstanak! To je bio naš cilj poslednje četiri godine i CarGo aplikacija je našla nacin, ali nažalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan.”

On je podsetio da je firma do sada imala 50 miliona evra bruto prihoda, jedan i po million registrovanih korisnika, 10 miliona online transakcija, ali i preko 50 slučajeva na sudovima. Od prodaje, napisao je, nije ostalo dovoljno novca da se namire sve kazne izdate njegovoj firmi.

“U budućnosti, plan mi je da se bavim obnovljivim izvorima energije kao i elektro mobilnošću gde sam stekao veliko iskustvo, a obzirom da pažljivo pratim sve high tech svetske trendove, nemojte se iznenaditi ako za mene čujete u drugim sferama poslovnog okruženja,” najavio je na kraju svog posta.

Srpski Uber

CarGo se od početka rada 2015.godine suočavao sa brojnim problemima. “Srpski Uber” kako su ga zvali, bio je pod pritiskom taksi udruženja koji su u nekoliko navrata čak i protestovali zaustavljajući saobraćaj u Beogradu. Sve to se u jednom momentu preselilo i na sud.

Vremenom je CarGo Technologies uvodio nove usluge, a Guberinić je početkom godine najavio novi set ulaganja od 20 miliona evra u 2022.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde