Telekom Srbija prodao antenske stubove kompaniji Actis

Foto: Envato Elements / photovs

Telekom Srbija prodao je antenske stubove i prateću infrastrukturu kompaniji Actis.

Ovo je potvrdio i sam Actis, i to 24 dana nakon što je u Agenciji za privredne registre upisan novi vlasnik Telekomove firme Sky Towers Infrastructure – Actisovo preduzeće Actis Luna Telecom Tower d.o.o. Beograd, piše N1.

Kupoprodajna cena zvanično nije obelodanjena, ali, kako piše N1, novo preduzeće je odmah po preuzimanju uspostavilo zalogu na 100 odsto vlasništva u korist Telekoma, a po osnovu obezbeđenog potraživanja od 420,4 miliona evra. Tako da prodajna cena nije ispod ovog potraživanja.

Kompanija Actis je, u saopštenju objavljenom u Londonu 22. januara, navela da je ovo njena prva transakcija na Zapadnom Balkanu, te da je novi vlasnik posebno osnovanog preduzeća „konzorcijum predvođen Actisom“.

U saopštenju Aktisa iz Londona navodi se da je ovom investicijom, koja je osma po redu u oblast digitalne infrastrukture, uložila više od milijardu američkih dolara u ovaj sektor.

Prva transakcija na Balkanu

Jaroslava Korpanec, partner i direktor sektora za centralnu i istočnu Evropu u Actis-u, rekla je da su  „veoma ponosni što vodimo ovu investiciju, koja označava prvu transakciju ovog tipa na Balkanu”.

“Ova investicija jača stratešku odluku Actisa da proširi svoju strategiju na region CIE nakon ulaganja u energetski sektor u Rumuniji i Bugarskoj 2022. Radujemo se dugoročnoj saradnji sa Telekomom Srbija u razvoju prvoklasnog tover portfelja u regionu.”

Actis je u saopštenju najavio dalje proširenje dometa i prilagođavanje novim telekomunikacionim tehnologijama koje će biti uvedene u regionu. Kompanija je navela da je kupila imovinu koja sadrži oko 1.800 antenskih stubova, i ocenila da su „dobro pozicionirani za dalju komercijalizaciju i proširenje“.

Nije, međutim, poznata cena po kojoj će Telekom od Actisa ubuduće iznajmljivati antenske stubove, piše N1.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde