TikTok investira 1,5 milijardi dolara u operacije u Indoneziji

Foto: Envato Elements / KaikaTaaK

Kompanija TikTok uložiće više od 1,5 milijardi dolara u ugovor sa GoTo Group koji će omogućiti kineskoj aplikaciji u vlasništvu ByteDance-a da nastavi sa maloprodajnim operacijama u Indoneziji, jednim od njenih najuspešnijih tržišta e-trgovine.

Kompanije su saopštile da će TikTok Shop Indonesia i GoTo-ova Tokopedia platforma za e-trgovinu biti kombinovane pod postojećim entitetom Tokopedia, pri čemu će TikTok preuzeti kontrolni udeo od 75%. Tokopedia će kupiti imovinu i prava TikTok-ovog indonežanskog šoping biznisa za 340 miliona dolara, dok će TikTok platiti 840 miliona dolara za pretplatu na nove akcije za svoj udeo u Tokopediji.

Dokumentacija je pokazala da će Tokopedia, najveća platforma za onlajn kupovinu u Indoneziji, takođe dobiti menicu od TikToka za milijardu dolara za buduće potrebe za radnim kapitalom.

Očekuje se da će posao biti zatvoren u prvom kvartalu 2024.

Indonezija kao najuspešnije tržište

Indonezija je bila jedno od najuspešnijih tržišta e-trgovine TikTok-a nakon lansiranja 2021. godine, ali je kompanija bila primorana da zatvori maloprodajne ponude u oktobru nakon što su vlasti Džakarte zabranile kupovinu na mreži na platformama društvenih medija, što je bio korak da zaštiti male trgovce od konkurencije u e-trgovini.

Povezivanje sa GoTo-om vraća TikTok-ove usluge kupovine četvrtoj najmnogoljudnijoj naciji na svetu i najvećoj ekonomiji u regionu gde je aplikacija napravila značajan prodor. Širom jugoistočne Azije, TikTok je rekao da ima mesečnu korisničku bazu od 325 miliona i 15 miliona preduzeća.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde