Tinder otpustio direktorku posle samo godinu dana

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Novi izvršni direktor kompanije Match Group Bernard Kim, u čijem su vlasništvu Tinder, Hinge, OKCupid i Match.com, nakon 62 dana na poslu odlučio je da otpusti izvršnu direktorku dejting aplikacije Tinder Renatu Niborg.

Niborg je na tom mestu manje od godinu dana, a Kim je to saopštio u pismu akcionarima.  

On je u tom pismu koje prenose američki mediji, naveo da Tinder nije uspeo da realizuje planove za svoje proizvode, privuče nove korisnike i navede ljude da troše novac na ovoj aplikaciji.  

Match Group je prijavio ukupan prihod od 795 miliona dolara, što je 12% više u poređenju sa istim kvartalom prošle godine, ali ispod prognoze od 800 miliona dolara do 810 miliona dolara. Iz Match Group kažu da je doprinos Tinder-a manji od očekivanog i da je imao „značajan negativan efekat na ukupne marže kompanije“.

Niborg je postala izvršna direktorka krajem septembra 2021. godine, preuzimajući poziciju od Džima Lanzonea, izvršnog direktora za medije koji je na tom poslu bio otprilike godinu dana. Niborg je dočekana u Match Group-u kao „prvu žensku izvršnu direktorku najbolje svetske dejting aplikacije“ u svojoj desetogodišnjoj istoriji.

U to vreme, tadašnji izvršni direktor Match Group-a Shar Dubei je reklamirao Niborg u saopštenju za javnost kao „nemilosrdno fokusiranu na ubrzanje rasta i razvoj iskustava na osnovu onoga što naši članovi – posebno žene – traže“.

Međutim, sve se promenilo kada je iz Zynga-e došao Kim, koji sada najavljuje potragu za novim izvršnim direktorom i novi tim rukovodilaca koje će nadgledati.  

Komentari

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

Preporučujemo

Pratite nas