United Group prodala deo biznisa u komšiluku Arapima za nešto više od milijardu evra

Foto: Envato Elements / coffeekai

Kompanija United Group saopštila je da je pristala da proda svoju celokupnu infrastrukturnu jedinicu mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji kompaniji Tawal.

Tawal je podružnica Stc Group sa sedištem u Saudijskoj Arabiji, a vrednost posla se procenjuje na 1,22 milijarde evra.

Prema ugovoru,Tawal će preuzeti vlasništvo nad ukupno 4.800 mobilnih tornjeva u dogovoru koji označava ulazak kompanije iz Saudijske Arabije u evropski telekomunikacijski sektor, navodi United Group u saopštenju za javnost.

Akvizicija od strane Tawala osiguraće sveži kapital za jačanje mobilne mreže i uključuje planove za pokretanje nekih 2000 dodatnih stranica u sledećih 20 godina.

Zauzvrat, prihod od prodaje omogućiće grupi usmerenoj na jugoistočnu Evropu da dodatno ulaže u telekomunikacione i medijske usluge i infrastrukturu, u skladu s nedavnim trendom da se telekomunikacijski operateri u Evropi i svetu, kao što su Vodafone i Cellnex, izdvajaju i oslobađaju se svoje infrastrukture mobilnih jarbola.

“Oduševljeni smo što smo uspešno kristalizovali vrednost naše imovine tornjeva u dogovoru koji nam omogućuje da smanjimo globalne makroekonomske pritiske i upravljamo njima. To će podržati kontinuirano ulaganje u naše portfeljne kompanije kako bismo osigurali da ostanu konkurentne na svojim tržištima, rekla je izvršna direktorka United Group-e Viktorija Boklag.

Mohamed Alhakbani, izvršni direktor Tawal-a, rekao je da je ovo partnerstvo sa United Group-om označava njihovu prvu investiciju na evropskom tržištu.

“Partnerstvo podržava naš cilj da nastavimo da pružamo inovativna i efikasna ICT infrastrukturna rešenja našim partnerima i pružimo kvalitet usluga po kojima smo poznati.”

Tawal je najveći pružalac ICT infrastrukture u regionu Bliskog istoka, Evrope i Severne Afrike, s portfeljem od više od 16.000 mobilnih tornjeva.

United Group u Srbiji je, između ostalog, vlasnik kablovskog operatera SBB, televizija Sport klub, N1 i Nova i e.-commerce platforme Shoppster.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde