UOS: Osiguravači ukidaju povećanje od 22 odsto

Osiguravajuća društva, na preporuku guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, odlučila su da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti.

Cene će biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 odsto. Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS ulaže u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standard, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije (UOS).

Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa autoosiguranja i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Istovremeno, Udruženje osiguravača Srbije, u ime svojih članica, pozvalo je ostale učesnike na tržištu automobila da prate primer osiguravajućih društava i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

“Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila, koje su bile na snazi od početka avgusta, nisu donete nezakonito niti su bile neosnovane. Ipak, zbog sveopšte situacije i u nameri da se pomogne građanima Srbije – vlasnicima vozila, osiguravajuća društva prihvataju da žrtvuju realnu cenu polise autoosiguranja i vratiće je na nivo iz 2014. godine”, navode u UOS-u.

Podsećaju da je odluka o poskupljenju doneta prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila. Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, pre svega, poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde