Džaba velike plate: ‘Juniori’ sa Wall Street-a žele da napuste posao

Više od tri četvrtine mlađih bankara na Wall Street-u želi da napusti posao – uprkos tome što su velike banke povećale plate i ostale kompenzacije do rekordnih nivoa tokom pandemije, pokazalo je novo istraživanje.

Analiza, koju je sproveo UpSlide, pokazala je da je 76% bankarskih analitičara — bankara u prvoj, drugoj i trećoj godini rada — reklo da bi uzeli manje novca za fleksibilnije radno vreme i više ravnoteže između posla i privatnog života, piše Investitor.me.

Pritom, 86% mlađih bankara je reklo da su morali da uzmu slobodne dane zbog stresa uzrokovanog napornim obavezama.

Njih 33% je reklo da nije u mogućnosti da iskoristi sve dane godišnjeg odmora zbog zahtevnog rasporeda, dok je 72% ispitanika reklo da se trudi da zadrži svoj hibridni raspored rada zbog brige da će biti primorani da se vraćaju u kancelariju svih pet dana u nedelji.

“To je i dalje zahtevno, ali bankari-juniori provode mnogo vremena na zadacima koji se ponavljaju”, rekao je Rob Džouns, glavni operativni direktor u UpSlide-u.

“Juniori žele da banke ozbiljno shvate ograničenja striktnog radnog vremena i minimizuju potrebu za radom vikendom”, dodao je.

Velike plate i bonusi nisu prošli

New York Post piše da je prošle godine procurela prezentacija slajdova koju je sastavilo 13 mlađih analitičara Goldman Sachsa sa detaljnim pritužbama na 100-satnu radnu sedmicu. Neki zaposleni su se žalili na smene od čak 20 sati koje im ostavljaju malo vremena za jelo, spavanje ili odmor, tvrdeći da je iscrpljivanje štetilo njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Žalbe su se odnosile na Goldman Sachs i JPMorgan od kojih se tražilo da obećaju da će zaposliti još ljudi, s tim da se ova druga banka obavezala da će povećati broj zaposlenih za 200. Privatna investiciona kompanija Apollo Global Management navodno je nekim saradnicima ponudila čak 200.000 dolara da ostanu.

Na drugom mestu, izvršna direktorka Citibank-e Džejn Frejzer rekla je zaposlenima da zabranjuje Zoom sastanke petkom, kako bi ih rasteretila.

Investiciona banka Jefferies je čak ponudila svojim mlađim zaposlenima Peloton bicikl kao “hvala” za naporan i dug rad.

Dok su bonusi na Wall Street-u dostigli rekordne visine prošle godine, jer su se finansijski divovi poput Goldman Sachsa i JPMorgana borili sa ogromnim nedostatkom bankara usred porasta poslova, nejasno je hoće li isplate ostati tako visoke i ove godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde