Uspešan nastup S-Leasinga na Međunarodnom sajmu automobila

Beograd je od 12. do 15. maja bio domaćih najvećeg regionalnog auto-moto sajma, održanog nakon dvogodišnje pauze na radost 260 izlagača, i gotovo 66.500 posetilaca. S-Leasing je tradicionalno učestvovao na sajmu, gde je predstavio svoju ponudu za finansiranje kupovine vozila putem lizinga.

Kultna regionalna manifestacija za sve ljubitelje automobila i motocikala – DDOR BG CAR SHOW 07  i 14. Međunarodnog sajma motocikala MOTOPASSION,  prekinula je sajamsko zatišje koje je potrajalo duže od dve godine u celoj Evropi. Na štandovima 210 izlagača, svoje mesto je našlo tridesetak automobilskih brendova, sa više od 140 različitih modela, a u fokusu su bila ekološki napredna pogonska rešenja, u skladu sa i savremenim industrijskim trendovima.

Pažnju posetilaca, posebno su privukla ekološka unapređenja postojećih modela na konvencionalni pogon, kao i novi modeli poznatih brendova koji se kreću na električni i hibridni pogon. Predstavljeno je ukupno 48 novih modela automobila, a u pitanju je bilo 36 premijera i 12 noviteta, među kojima je više od 50 odsto modela zasnovano na čisto električnom pogonu. Trend veće zainteresovanosti kupaca za ekološki prihvatljive automobile je primetan i u S-Leasingu, s obzirom na to da je tokom prethodne godine značaj broj hibridnih automobila obezbeđen putem finansijskog lizinga. S obzirom na to da sada počinje sistemski da se radi na unapređenju infrastrukture za električno napajanje automobila, verujemo da će električni hibridni modeli postati još popularniji među kupcima.

Uspešan nastup S-Leasinga na Međunarodnom sajmu automobila

Ponuda sajma je obuhvatala i muzejsku postavku oldtajmera, kojima je bila posvećena čitava treća hala. Dok je među neponovljivim očuvanim primercima automobila s početka prošlog veka bilo i zvanično “neprocenjivih”, titulu najskupljeg prodatog automobila na sajmu poneo je „klasični“ Land Rover Defender, u vrednosti od 183.765 evra.

Prvi među luksuznim vozilima “otišao” je Mercedes EQS za 175.000 evra, dok se među gradskim automobilima, prijemčivim prosečno platežno sposobnim kupcima, istakao se Fiat-ov klasik „500 L“, koji je tokom sajamskih dana bio dostupan po početnoj ceni od 12.000 evra. Citroen je predstavio i svoj prvi model na električni pogon koji će se prodavati po ceni već od 10.000 evra, ali će se na tržištu naći tek dogodine.

U ostatku sajamske ponude, nisu prošle ispod radara ni inovacije iza kojih stoje proizvođači servisne i garažne opreme, a najveće interesovanje posetilaca privukle su solarne nadstrešnice sa ugrađenim punjačima, za punjenje auta na električni pogon u kućnim, odnosno dvorišnim uslovima.

S obzirom na očekivani rast cene električne energije u budućnosti, stručnjaci se slažu u očekivanju da će se ljudi sve više opredeljivati za ovakve, višestruko održive i isplative investicije, a sajamske cene ovakvih instalacija najpopularnijih proizvođača, kretale su se od 3.000 evra pa naviše, bez uračunatog PDV-a.

Automobilska industrija je još uvek na putu oporavka nakon krize izazvane pandemijom, koja je izazvala problemi sa proizvodnjom čipova, kao i uska grla u lancu snabdevanja stavili. Stoga je rok isporuke novih automobila produžen na period od 6 do 12 meseci. Posledično, broj polovnih vozila koja se finansiraju putem lizinga je povećan za skoro 40%.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde