„X će biti profitabilan početkom 2024“

Foto: Comcast / X

Prema rečima izvršne direktorke X Linde Jakarino, kompanija ranije poznata kao Twitter biće profitabilna početkom 2024.

„Sada kada sam se udubila u posao i imamo dobar uvid u ono što je predvidljivo, izgleda da ćemo početkom 2024. ostvariti profit“, rekla je Jakarino na u Code konferenciji, prenosi TechCrunch.  

Izjava je prilično hrabra za kompaniju koja nije ostvarila godišnji profit u prvih 13 godina poslovanja i koja se od tada bori da održi profitabilnost. Ali ovi komentari su u skladu sa prethodnim izjavama Jakarino otkako je postala izvršni direktor, ocenjuje TechCrunch.

U avgustu je za CNBC rekla da je X „prilično blizu rentabilnosti“ u smislu operativne stope rada. U julu je napisala u memorandumu koji je procurio u javnost da je prisustvo korisnika na X-u na vrhuncu.

Jakarino sada kaže da se „90% od 100 najboljih oglašivača vratilo na platformu samo u poslednjih dvanaest nedelja“.

X je takođe smanjio svoju potrošnju tako što je smanjio broj zaposlenih sa 8.000 na oko 1.500, mada otpuštenim radnicima još uvek nisu isplaćene otpremnine.

X se takođe suočava sa više tužbi zbog neplaćanja zakupnine poslovnog prostora u nekoliko zemalja.

Međutim, podaci o uspehu X nisu baš kako Jakarino tvrdi. Podaci kompanije za analizu aplikacija Apptopia, koji su ranije predstavljeni kažu da su aktivnosti korisnika u padu. Apptopia ima podatke da je broj preuzimanja nakon rebrendiranja opala za 30%, kao i da je smanjen veb saobraćaj na X-u.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde